Ανακοινώσεις Φορέων

10/06/2013 - 21:02

Αποποιούνται τις ευθύνες τους οι μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας

yle="text-align: justify;">ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ

Συμπολίτες μας ,μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, όπως θα γνωρίζετε πολύ καλά το Φεβρουάριο του 2013 ιδρύθηκε ο Σύλλογός μας με μοναδικό σκοπό να διασφαλίσει τα συμφέροντά μας και να επιδιώξει την απαλλαγή από κάθε ευθύνη μας για τα πεπραγμένα από την Διεύθυνση και τα Διοικητικά Συμβούλια. Στο χρονικό αυτό διάστημα μέχρι σήμερα καταφέραμε να λάβουμε πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της τράπεζας και επιχειρήσαμε να διαγνώσουμε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην εκκαθάριση και διάλυση της.

Οι λόγοι δεν είναι αμιγώς αντικειμενικοί π.χ. λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, αλλά οι εισαγγελικές και ελεγκτικές αρχές διερευνούν και τυχόν υποκειμενικές ευθύνες. Ο Σύλλογος παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις και παρεμβαίνει με σκοπό την απαλλαγή μας από κάθε ευθύνη, γιατί όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε με το άρθρο 10 του καταστατικού της Συνεταιριστικής Τράπεζας οι μεριδιούχοι ευθυνόμαστε μέχρι του διπλάσιου της αξίας των μεριδίων μας. Η ρύθμιση αυτή κατά την γνώμη μας πρέπει να καταργηθεί και σε κάθε περίπτωση δεν αφορά την εκκαθάριση κατά εφαρμογή του Ν. 3601/2007 που θεσπίστηκε μετά την έναρξη λειτουργίας της τράπεζας. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη μας περιορίζεται στην ανάληψη του επιχειρηματικού κινδύνου στα πλαίσια της καλόπιστης νόμιμης και θεμιτής δραστηριότητας της τράπεζας.

Αντικειμενική ευθύνη το Δικαστικό μας σύστημα στο χώρο της ελεύθερης οικονομίας δεν αναγνωρίζει. Με αυτές τις σκέψεις επιδιώκουμε να απαλλαγούμε από κάθε ευθύνη για τυχόν ζημιά που ήθελε προκύψει από την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής τράπεζας. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε την πλήρη αποζημίωση μας από πράξεις και παραλείψεις φυσικών και νομικών προσώπων, εξαιτίας των οποίων απολέσαμε σημαντικό μέρος των μεριδίων μας, και την παραδειγματική τους τιμωρία.

Όλοι εμείς αποθέσαμε τις οικονομίες μας πιστεύοντας στο Συνεταιριστικό όραμα, στην πίστη και στις δυνατότητες που δίνει η τοπική οικονομία. Η διάλυση της τράπεζας επέφερε πέρα από την υλική ζημιά και σοβαρή ηθική βλάβη συνιστάμενη στην προσδοκία που είχε ο καθένας για ανάπτυξη του τόπου μας. Η προσπάθεια για ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων μας θα συνεχιστεί. Σε αυτή καθοριστική είναι η δική σας συμβολή διότι η μαζικότητα και η απήχηση της πρωτοβουλίας μας θα μας καταστήσει ισότιμους συνομιλητές και δυνατούς διεκδικητές για την απαλλαγή μας από ευθύνες και για αποκατάσταση τις ζημιές μας.

Σας καλούμε να εγγραφείτε στο Σύλλογο μας και να συμμετέχετε σε όλες τις πρωτοβουλίες.

Μοιράσου το άρθρο!