Ανακοινώσεις Φορέων

04/05/2020 - 12:46

Κρατήσαμε καθαρές και υγιείς τις πόλεις και... εσείς εκχωρείτε την καθαριότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα

Έντονη η αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου για την πρόθεση του Δήμου Μυτιλήνης να αναθέσει τμήμα της καθαριότητας σε ιδιώτες. Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι   στην πρώτη γραμμή, κρατώντας τις πόλεις καθαρές και υγιείς, διακινδυνεύοντας την προσωπική τους υγεία αλλά βάζοντας πάνω απ' όλα την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει τη διαδικασία εκχώρησης της αρμοδιότητας μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Μυτιλήνης σε ιδιώτες.

   Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης την κρίσιμη αυτή ώρα υπονομεύει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλοντας να αναθέσει σε ιδιώτες, έξι συμβάσεις, συνολικού ύψους 140.400 ευρώ, (23.400€ έκαστη.)

Αυτό έρχεται ενάντια στην υπ΄αριθμ. 36/ 25-10-2019 Απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης με θέμα «Ψήφισμα για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης» , η οποία πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (στους 31 παρόντες, 28 υπέρ και 3 κατά).

Η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται διατεθειμένη να εφαρμόσει τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες άνοιξε το δρόμο για την εκχώρηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. στα ιδιωτικά συμφέροντα  κάνοντας χρήση του άρθρου 117 του Ν.4674/2020 , με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να αποφασίζει πλέον την εκχώρηση των υπηρεσιών στους ιδιώτες. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου., όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, στέκεται απέναντι σε αποφάσεις ή μεθοδεύσεις που στρέφονται κατά του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και δηλώνει ότι θα είναι  κατηγορηματικά αντίθετος κατά της εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων από την Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης και ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του θέματος από την προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνη

Ο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λέσβου καλεί τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να ακυρώσει εδώ και τώρα την διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Μυτιλήνης σε ιδιώτες, να αναβαθμίσει την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και να διασφαλίσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζί τις θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των δημοτών.

Σε όποια άλλη απόφαση του θα είμαστε αντίθετοι και δηλώνουμε την επιθυμία μας να συμμετέχουμε  στον διάλογο για την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων προκειμένου να προσφέρονται ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες.

   Τον καλούμε επίσης να αναλογιστεί το βάρος που σηκώνει την κρίσιμη τούτη ώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να παραδειγματιστεί από την αυτοθυσία των Γιατρών και των Νοσηλευτών. Στο μέτρο που τους αναλογεί, την ίδια αυτοθυσία επιδεικνύουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα Δημόσιο Σύστημα που κατασυκοφαντήθηκε, υπονομεύθηκε και απαξιώθηκε στα χρόνια των μνημονίων, είναι αυτό που τώρα σώζει ζωές και επευφημείται, την ώρα που ο Ιδιωτικός Τομέας λάμπει δια της απουσίας του.

Μοιράσου το άρθρο!