Ανακοινώσεις Φορέων

10/10/2015 - 07:29

Λαϊκή Συνέλευση στο Μόλυβο: όχι σε "hotspot" για Πέτρα Μόλυβο

Στη χθεσινή  λαϊκή συνέλευση στο συνεδριακό κέντρο Μολύβου,  η απαίτηση των κατοίκων ήταν ΜΙΑ και ΚΥΡΙΑΡΧΗ: Η ευρύτερη περιοχή Μολύβου - Πέτρας  ΔΕΝ θα δεχτεί, με κανένα τρόπο την δημιουργία “hotspot” κέντρου καταγραφής προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της.  Η απόφαση είναι αδιαπραγμάτευτη και αμετάκλητη. Θα επιδιωχθεί με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.

 
Το τουριστικό τρίγωνο της Β. Λέσβου που διακινεί, υποδέχεται, διανέμει και διαχειρίζεται το 80% του τουρισμού του νησιού μας, δεν κατανοεί την εμμονή όσων επιμένουν στο κέντρο καταγραφής και δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει. Ούτε θα επιτρέψει σε κανέναν να εκτελέσει την οικονομία του τόπου και του νησιού. 
 
Επίσης πάνδημη ήταν η απαίτηση προς τις δημοτικές και πολιτικές αρχές για το ξεδιάλεγμα των ΜΚΟ από τις οποίες πρέπει να παραμείνουν οι μετρημένες και ελάχιστες σοβαρές. Οι υπόλοιπες πρέπει να αποχωρήσουν διότι απλώς επιτείνουν τις ροές των προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους εκμεταλλεύονται και  έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην τοπική κοινωνία με ποικίλες προκλητικές συμπεριφορές.
 
Η λαϊκή συνέλευση αποδέχεται ΜΟΝΟ την ειλημμένη απόφαση την οποία έχει  συνυπογράψει και η Δημοτική Αρχή για την δημιουργία χώρου μιας πρώτης στάσης στην περιοχή πέρα από τα «Μεγάλα Θέρμα».
Το συνολικό και λεπτομερές πρακτικό   της λαϊκής συνέλευσης με το σύνολο των υπογραφών των πολιτών θα δοθεί στην δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας.  
 
 
 Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων-Φορέων Μολύβου-Πέτρας για την επίλυση του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος.

Μοιράσου το άρθρο!