Ανακοινώσεις Φορέων

08/03/2020 - 10:02

Οι Γιατροί ΕΣΥ Λέσβου για την "απάνθρωπη συμπεριφορά ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας"

Η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ «ΟΜΟΑΙΜΗΣ» ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Τις τελευταίες ημέρες η κοινωνία μας έχει μπερδευτεί από αντιφατικές και παράλογες συμπεριφορές που μόνο σε διχασμό και τραγικά αδιέξοδα φαίνεται να καταλήγουν.   Η Λέσβος μαζί με άλλα νησιά του Αιγαίου εδώ και χρόνια έχει γίνει αποθήκη ανθρώπινων ψυχών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξ αιτίας πολέμων, τρομοκρατίας και φτώχιας και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί σαν άνθρωποι, σαν πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας γενικά, αλλά και ειδικά σαν μέλη των συνασπισμών που με τις πολιτικές τους οδήγησαν σ’ αυτές τις καταστάσεις, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και σαν πολίτες που ψήφισαν ή δεν ψήφισαν τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ ή δεν συμμετείχαν καν στις εκλογές.

Καταγγέλλουμε την άθλια και υποκριτική πολιτική της κυβέρνησης και της «ομόαιμης» ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης που συνεχίζει τις αποτυχημένες πρακτικές των προηγούμενων η οποία όχι μόνο δεν πέτυχε να αποσυμφορήσει τα νησιά και όλη την Ελλάδα όπως ευαγγελιζόταν προεκλογικά αλλά αντίθετα «κατάφερε» μέσα σε 6 μήνες να υπερδιπλασιάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Μόρια, στον Καρά Τεπέ και στην πόλη.  Η πολιτική τους αυτή οδήγησε στην επιδείνωση των ήδη απάνθρωπων συνθήκων διαβίωσης αυτών των ανθρώπων και συνεχίζει να δυσκολεύει την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα μας, ιδιαίτερα δε σε μας τους υγειονομικούς.  Στέλνει 20 διμοιρίες ΜΑΤ και το μηχανικό του στρατού να υπερασπιστούν την νομιμοποιημένη μετά επίταξη κατασκευή άλλου ενός hotspot στο νησί, για χάρη των συνήθων μεγαλοεργολάβων, και επιτίθενται με ληγμένα τούρκικα χημικά αλλά και ρατσιστικές, ανθελληνικές ύβρεις εναντίον μας δηλαδή εναντίον των ακριτών νησιωτών.  Στην συνέχεια κάνει δήθεν πίσω προετοιμάζοντας όμως την επόμενη επίθεση και στέλνει εισαγγελική εντολή να καταδοθούν τα τραυματισμένα «κακά παιδιά» από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου και των ΚΥ προφανώς για να μην το «ξανακάνουν».  Την ίδια ευαισθησία βέβαια δεν φαίνεται να δείχνει η εισαγγελία μας στα επεισόδια βίας, σωματικής έρευνας και κλεισίματος δρόμων από «ευυπόληπτους πολίτες» εναντίον μεταναστών και πολιτών ούτε βέβαια για την απάνθρωπη συμπεριφορά ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας, όταν χυδαιολογώντας αποτρέπουν μάνες και μωρά να αποβιβαστούν από βάρκα και βιαιοπραγούν και προπηλακίζουν εναντίον δημοσιογράφων, της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και της εκπροσώπου της  Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες.

Καταγγέλλουμε την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της στα ΜΜΕ που νομιμοποιούν φασιστικές συμπεριφορές προσβάλοντας τον ανθρωπισμό μας, την παραδοσιακά φιλόξενη ελληνική κοινωνία και την Χριστιανική αλληλεγγύη.  

Καταγγέλλουμε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που είναι συνυπεύθυνη για το μακελειό στην Μέση Ανατολή γι’ αυτό και οφείλει να υποδεχτεί τους πρόσφυγες αντί να τους στέλνει στα δόντια του «λύκου» (Ερντογάν), ο οποίος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες σαν ασπίδα και πρόχωμα για να εκβιάζει ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Είναι ανάγκη να ακυρωθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που μετατρέπει την Ελλάδα σε φυλακή ψυχών και γιγαντώνει τον Ερντογάν να εκβιάζει τους γείτονές του.

Η Ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει, ειδικά για τους πρόσφυγες, τα σύνορά με την Τουρκία για παροχή ασύλου και βοήθεια αλλά και τα σύνορα προς τις χώρες της ΕΕ, καταργώντας τις «Συμφωνίες Δουβλίνο».

Να κλείσουν τα hotspots και να αποζημιωθούν οι πολίτες για τις ζημιές που υπέστησαν.

Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη των προσφύγων.

Να μην αφήσουμε τους φασίστες να ποτίσουν την κοινωνία μας με το μίσος και τη βία.

Να νικήσει η δύναμη της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της συμπόνοιας.

 

ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!