Ανακοινώσεις Φορέων

22/12/2011 - 11:02

"Στάση πληρωμών" καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η «στάση πληρωμών» του κράτους και στα οδοιπορικά των εργαζομένων.

       Εδώ και μήνες καθυστερούν αδικαιολόγητα την καταβολή των οδοιπορικών και των υπερωριών σε υπαλλήλους της Α.Δ.Α.. Παρά το γεγονός ότι τα χρήματα για οδοιπορικά και υπερωρίες ως κονδύλι είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό με συγκεκριμένους κωδικούς δαπανών καθώς και συγκεκριμένα ποσά, έστω και με τις περικοπές που έθετε το «μνημόνιο» και τα μέτρα της κυβέρνησης, αυτά έχουν «παγώσει». Πρόκειται για ποσά που έχουν δαπανηθεί ήδη, από τους ίδιους εργαζόμενους, πληρώνοντας ξενοδοχεία και εισιτήρια για την μεταφορά τους εκτός νησιού, είτε αφορούν δεδουλευμένες υπερωρίες κυρίως για την δασοπροστασία κατά την αντιπυρική περίοδο.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πληρώνουμε την κρίση, με περικοπές στους μισθούς μας, με απολύσεις, με διάλυση του κοινωνικού κράτους και των ασφαλιστικών μας ταμείων η ίδια η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μονομερή στάση πληρωμών, δικαίωμα που φυσικά δεν αναγνωρίζει στους πολίτες και στους εργαζόμενους.

        Καλούμε τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας και τη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να μας κάνει γνωστό αφενός μεν γιατί έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα η καταβολή των οδοιπορικών και αφετέρου τι σκοπεύουν να κάνουν προκειμένου να επισπευσθεί η καταβολή τους.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος

Η  Γραμματέας

Νίκος Χρυσάφης

Μίνα Κότερου

 

Μοιράσου το άρθρο!