Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/09/2016 - 10:11

Άγριες συγκρούσεις στη Μόρια - Τραυματίες...κόλαση

Άγριες συγκρούσεις όλη νύχτα χθες στο χοτ σποτ της Μόριας ανάμεσα σε εθνικές ομάδες μεταναστών και προσφύγων. Ο πολύμηνος εγκλεισμός 3,5 περίπου χιλιάδων ανθρώπων σε υποδομές που «δεν σηκώνουν» περισσότερους από 2000 εκ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, με κακής ποιότητας όπως καταγγέλλεται φαγητό και χωρίς οι περισσότεροι χρήματα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την ανάπτυξη εθνικιστικών διαφορών αλλά και εγκληματικότητας.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα από το χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων. Όπως καταγγέλλεται τα παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν που με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες όπως οι Ιρακινοί. Κατά τις συγκρούσεις κατά τις οποίες έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένας οικίσκος – κοντέινερ τραυματίσθηκαν πολλά παιδιά από τα οποία πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Περίπου 40 διέφυγαν στα γύρω κτήματα ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης και η Αστυνομία όλη νύχτα προσπαθούσε να τα βρει. Σε λίγη ώρα αναμένεται να γίνει και η καταγραφή ώστε να φανεί πόσα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του χοτ σποτ.
Μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ανήλικους κρατούμενους αυτές επεκτάθηκαν και στους άλλους χώρους του χοτ σποτ. Οι οικογένειες διέφευγαν νε τους άνδρες να αμύνονται στις επιθέσεις άλλων ανδρών. Πολλοί τραυματίσθηκαν και τους παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες ενώ δυο από αυτούς τους τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.
Περίπου στις 4 τα χαράματα και μετά από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ η τάξη αποκαταστάθηκε.  

 

Στρατής Μπαλάκσας / ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Μοιράσου το άρθρο!