Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/10/2021 - 22:42

Ανάκριση στη Λέσβο με γδύσιμο και έλεγχο των γεννητικών οργάνων - Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ

Λέσβος: Καταγγελία για «ανακρίσεις» και απαράδεκτες μεθόδους αστυνομικών

Την κακομεταχείρισή τους με ακραίες μεθόδους από αστυνομικούς στη Λέσβο καταγγέλλουν τρία άτομα, υπήκοοι Ολλανδίας με αφορμή άφιξη ομάδας προσφύγων στο νησί.

Σύμφωνα με τα έχουν γίνει γνωστά, τρεις Ολλανδοί ακτιβιστές, η  Κατίνκα Σίμονσεν, η Μάρσυ Ίπεμα και ο Ματίας βαν ντε Πόρτερ επιχείρησαν να ενημερώσουν Λιμενικό και Αστυνομία για την άφιξη ομάδας περίπου 27 προσφύγων, οι οποίοι χρεάζονταν άμεσα βοήθεια, ωστόσο έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας.

Η Σίμονσεν είχε ενημερωθεί για την άφιξη της ομάδας από το πρωί της Τρίτης και μετέβη σε δασική περιοχή όπου εντόπισε 14 πρόσφυγες από τη Σομαλία, ενώ άλλοι 13 παρέμεναν κρυμμένοι σε κοντινό σημείο.

 

Στην προσπάθειά της κοπέλας, μαζί με τους άλλους δύο ακτιβιστές, να επικοινωνήσουν με Λιμενικό και Αστυνομία δεν βρήκαν ανταπόκριση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε να μεταβεί στο σημείο.

Μετά από ώρα αστυνομικοί τους ζήτησαν να πάνε με συνοδεία για να βρουν τους πρόσφυγες υπό βροχή στο δάσος και όταν τους μετέφεραν από το σημείο, προσήγαγαν τους αλληλέγγυους στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί τους πήραν τα κινητά, τους ανέκριναν με αυστηρές μεθόδους, ενώ στις δύο γυναίκες ζήτησαν να γδυθούν για να ελέγξουν μέχρι και τα γεννητικά τους όργανα. Το εξωφρενικό στην ανάκριση της μίας ακτιβίστριας περιελάμβανε γδύσιμο και έλεγχο των γεννητικών της οργάνων, ενώ το ίδιο ζήτησαν και από τη δεύτερη γυναίκα που αρνήθηκε να το κάνει.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την καταγγελία έπειτα από κινητοποίηση ακόμη και βουλευτών στην Ολλανδία οι τρεις αλληλέγγυοι αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της Τετάρτης.

Για το θέμα πραγματοποίησε χθες το βράδυ έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη η Κίνηση Ενωμένο Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή - αναφέρει χαρακτηριστικά: 

 

πηγη: 

 

 efsyn.gr 

Μοιράσου το άρθρο!