Αστυνομικό Ρεπορτάζ

15/12/2012 - 09:11

Ασύλληπτη Τραγωδία! 21 πτώματα προσφύγων στη Θερμή Λέσβου

- Φωτογραφίες Lesvosnews πρόσφυγες πνιγμός

- Φωτογραφίες Lesvosnews πρόσφυγες πνιγμός

- Φωτογραφίες Lesvosnews πρόσφυγες πνιγμός

- Φωτογραφίες Lesvosnews πρόσφυγες πνιγμός

Ασύλληπτη Τραγωδία! 20 πτώματα προσφύγων  στη Θερμή Λέσβου - Φωτογραφίες

Ασύλληπτη Τραγωδία! 20 πτώματα προσφύγων  στη Θερμή Λέσβου - Φωτογραφίες

- Φωτογραφίες Lesvosnews πρόσφυγες πνιγμός

Ασύλληπτη Τραγωδία! 20 πτώματα προσφύγων  στη Θερμή Λέσβου - Φωτογραφίες

Ασύλληπτη Τραγωδία! 20 πτώματα προσφύγων  στη Θερμή Λέσβου - Φωτογραφίες

- Φωτογραφίες Lesvosnews πρόσφυγες πνιγμός

trong>αρχική δημοσιεύση

Εντοπίστηκε,  την Παρασκευή 14/12/2012, από σκάφος που συμμετέχει στη μικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 2012», άνδρας εντός της θάλασσας και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. ανατολικά της Λέσβου.
 
Ο ανωτέρω, ο οποίος φορούσε ατομικό σωσίβιο και κατά δήλωσή του, είναι ηλικίας20 ετών και υπήκοος ξένης χώρας, περισυνελέγη με ασφάλεια από το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους και μεταφέρθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.
 
Στη συνέχεια, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά σκάφη δια θαλάσσης,  καθώς και όχημα από ξηράς, προέβησαν σε περαιτέρω έρευνες για τυχόν εντοπισμό λοιπών αγνοουμένων ατόμων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με αρνητικά αποτελέσματα.
 
Στη φωτογραφία το σκάφος της "ΠΟΣΕΙΔΩΝ"  μεταφέρει το μοναδικό επιζώντα
 
 
 

  up date  Σάββατο 15/12/2012

Από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Θερμής (ανατολικά της Λέσβου)  εντοπίζονται τα πτώματα των άτυχων προσφύγων.  Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς  είναι και ο Τούρκος διακινητής.

Συγκεκριμένα πρωινές ώρες σήμερα ανευρέθησαν και περισυνελέγησαν από πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης και από στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δεκαοκτώ (18) σοροί αλλοδαπών ανδρών, αγνώστου εθνικότητας, στην παραλία Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου.

Οι ανωτέρω σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», ενώ από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Επίσης, από την κατάθεση του διασωθέντος την 14-12-2012 προέκυψε ότι, είκοσι οκτώ (28) συνολικά αλλοδαποί (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λευκή λέμβο, η οποία ξεκίνησε πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, από άγνωστη τουρκική ακτή με προορισμό τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο διασωθείς, μετά από μία ώρα πλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και υψηλού κυματισμού, η λέμβος βυθίστηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων συνεχίζονται από ξηράς και θάλασσας, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής – Ακτοφυλακής, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη.

 

up date συνέχεια ενημέρωσης

Συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι έρευνες από ξηρά και δια θαλάσσης στην ευρύτερη περιοχή Λέσβου και εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης επιπλέον δύο (02) σοροί αλλοδαπών ανδρών, στην παραλία «ΝΗΣΕΛΙΑ».

Συνολικά, μέχρι τώρα στο πλαίσιο των διενεργούμενων ερευνών ανευρέθησαν και περισυνελέγησαν είκοσι (20) σοροί αλλοδαπών ανδρών, αγνώστου εθνικότητας και μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 

Ανακοίνωση για το θλιβερό περιστατικό εξέδωσε το ΚΚΕ:

«Γι' αυτό το έγκλημα με τους  νεκρούς και τους αγνοούμενους μετανάστες, γι' αυτή τη φρίκη, δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι. Συνυπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ληστεύουν και εξαπολύουν πολέμους. Αυτοί που τώρα στηρίζουν τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και τις σφαγές στη Συρία, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οι ίδιοι τσαλαπατούν».
 
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
"Για άλλη μια φορά, θλίψη και αποτροπιασμό, προκαλεί η απώλεια της ζωής, με τον τραγικό αυτό τρόπο, τόσων ανθρώπων. Η FRONTEX, όπως έχουμε ήδη προτείνει, πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις της, στα τουρκικά παράλια, προκειμένου να ακυρώνει τα ταξίδια θανάτου στο Αιγαίο. Οι τουρκικές Αρχές έχουν την υποχρέωση να συνεργαστούν πληρέστερα με τις αντίστοιχες ελληνικές και ευρωπαϊκές. Ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που συζητάμε για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Είναι ώρα για πράξεις".
 

 

 
up date Κυριακή 16/12/2012

 

Σε αναζήτηση τεσσάρων παιδιών, δύο γυναικών και ενός άνδρα, οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία βάρκα με τους παράνομους μετανάστες, που ανατράπηκε την Παρασκευή το πρωί, ανοικτά της Θερμής, βρίσκονται και σήμερα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί στην ακτή, από τη παραλία Νησέλια μέχρι την παραλία Κανόνι της Θερμής, 21 πτώματα ανδρών ηλικίας, περίπου 20 έως 45 ετών, καθώς άλλο ένα πτώμα εκβράστηκε σήμερα το μεσημέρι στην ακτή Πεταλίδι, βόρεια της Μυτιλήνης.
 

Σημείωση:      Tο Lesvosnews.net  δημοσιεύει τις "σκληρές" φωτογραφίες μετά από επεξεργασία.  Αν οι φωτογραφίες σοκάρουν ή ενοχλούν τότε ας κάνουμε κάτι για τους πρόσφυγες που είχαν την τύχη να ζήσουν και φθάσουν στη Λέσβο

 

Μοιράσου το άρθρο!