Αστυνομικό Ρεπορτάζ

21/03/2022 - 16:46

Ελεύθερος ο "κατάσκοπος" της Λέσβου

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός fine art photographer και σκηνοθέτης Knut Bry του οποίου οι φωτογραφίες κοσμούν το πρωθυπουργικό γραφείο της χώρας του, εθελοντής στη Λέσβο και συνοδοιπόρος του Lesvos Solidarity από το 2016 όπου βρέθηκε στο νησί ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Άγκντερ στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος,.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε συλληφθεί για κατασκοπεία επειδή φωτογράφισε την προκυμαία Μυτιλήνης και σκάφη του λιμενικού.

O Knut Bry αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικός όρους με την μόνη υποχρέωση να δηλώνει την αναχώρησή του ή την άφιξή του στο νησί αφέθηκε ο Νορβηγός Φωτογράφος Knut Bry με τη σύμφωνη απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή.  To ποσό της  εγγύησης είναι 4.000 ευρώ.

Ο  δικηγόρος του Χάρης Πέτσικος δήλωσε εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία που να τον ενοχοποιούν, η ανάκριση για την υπόθεση τώρα ξεκινάει και μέχρι το πέρας της διαδικασίας θα αποδειχτεί η αθωότητά του».

Η σύλληψη του προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Η  χώρα μας ουσιαστικά έγινε ρεζίλι για μια σύλληψη που όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία λογική.... Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου.

 

Μοιράσου το άρθρο!