Αστυνομικό Ρεπορτάζ

31/03/2020 - 17:52

Επεισόδια στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών

Εκκενώθηκε το καμπ από εργαζόμενους

Εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών προσφύγων αυτή τη στιγμή στη Μόρια των 20.000 ατόμων. Μετά τη χθεσινή πυρκαγιά σε δομή κοντά στη Μόρια καθώς και τις χθεσινοβραδινές συμπλοκές μεταξύ των εγκλωβισμένων στο καμπ οι ταραχές συνεχίζονται. Δυστυχώς οι παθογένειες του καταυλισμού, οι τραγικές συνθήκες που οδηγούν πολλές φορές στον θάνατο δεν κρύβονται πίσω από τα μέτρα για την πανδημία.

Στη σκιά του θανάτου του Γιάννη Μπαλμπακάκη, άλλη μια μέρα χωρίς σοβαρά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων ανθρώπων στο νησί που νοσεί ήδη από την εγκατάλειψη, από την κακοδιαχείρηση και τις απάνθρωπες πρακτικές εναντίων προσφύγων κι μεταναστών.

Μόλις πριν από λίγο εκκενώθηκε από τους εργαζομένους το καμπ καθώς εξακολουθούν οι συμπλοκές στη δυτική μεριά του καμπ πάνω στον Ελαιώνα. Να σημειώσουμε πως οι είσοδοι από και προς τη Μόρια είναι κλειστοί από την αστυνομία και για να πλησιάσεις στην περιοχή οφείλεις να επιδείξεις ειδικά έγγραφα που πιστοποιούν την εργασία σου στο ΚΥΤ ενώ έχει απαγορευτεί η μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων προς την πόλη ή τα γύρω χωριά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των 20.000 εγκλωβισμένων

 

Πηγη:

https://www.politikalesvos.gr/

Μοιράσου το άρθρο!