Αστυνομικό Ρεπορτάζ

15/09/2013 - 12:09

Ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Λέσβου - Σώθηκαν οι 12 Σύριοι

yle="text-align: justify;">Ηλίας Μαραβάς / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 12 Σύριων μεταναστών οι οποίοι διασώθηκαν σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λέσβου από παραπλέοντα πλοία. Συγκεκριμένα, στις 8:30 σήμερα φορτηγό πλοίο εντόπισε τους 12 Σύριους ναυαγούς και αμέσως προχώρησε σε ενέργειες για τη διάσωσή τους, ενημερώνοντας τις Λιμενικές Αρχές. Στο έργο της διάσωσης συνέδραμαν ένα ακόμα φορτηγό πλοίο και ένα αλιευτικό, που έπλεαν στην περιοχή. Στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο Σούπερ Πουμα, το οποίο παρέμεινε στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχών κι άλλων επιζώντων.

Λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή έσπευσε πλωτό του ΛΣ, το οποίο παρέλαβε τους Σύριους και τους μετέφερε στο Λιμάνι της Μυτιλήνης στις 10:30 π.μ. Οι δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης χωρίς όμως η κατάστασή τους να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Οι υπόλοιποι αν και σοκαρισμένοι είναι καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για άντρες ηλικίας έως 30 ετών.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. Οι μετανάστες βρέθηκαν στο νερό τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν παρουσίασε εισροή υδάτων. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές και σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες η εισροή οφείλεται σε πρόβλημα της λέμβου.

ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Lesvosnews.net ευχαριστούμε την ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (Γιώργος Παπαδόπουλος)  για την παραχωρήση των φωτογραφιών  (φτογραφίες 1- 4  ΕΡΑ Αιγαίου/  φωτογραφία 5 από αρχείο)


 

up date  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι μετανάστες μεταφέρονται στο ΠΙΚΠΑ χρειάζονται  ρούχα, τρόφιμα και  ψυχολογική στήριξη... Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες έμειναν για 7 ώρες στη θάλασσα και ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν και δεν είχαμε θύματα.

Η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής

Εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν, πρωινές ώρες σήμερα από το Φ/Γ «YALKER» σημαίας St. Kitts Nevis, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του κόλπου «ΓΕΡΑΣ» νήσου Λέσβου, δώδεκα (12) αλλοδαποί. Άμεσα στο σημείο μετέβη Πλωτό Περιπολικό  Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο παρέλαβε τους ανωτέρω αλλοδαπούς και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

Μοιράσου το άρθρο!