Εκπαίδευση

06/10/2012 - 09:47

Απόφαση ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: συνεχίζουμε την απεργία διαρκείας

Απόφαση ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: συνεχίζουμε την απεργία διαρκείας

&n

bsp;

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣYΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
Συνεχίζουμε την απεργία διαρκείας!
 
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εκτιμά ότι η μέχρι τώρα κινητοποίηση είναι πετυχημένη. Ακούστηκε επιτέλους η κραυγή αγωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου απέναντι στην επιχείρηση πλήρους διάλυσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, ανοιχτήκαμε στους φοιτητές και τις/ους υπόλοιπες/ους εργαζόμενες/ους, μιλήσαμε με την τοπική κοινωνία. Πάνω από όλα αποκαταστήσαμε τη συλλογικότητά μας.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας και επιμένει στη μεθόδευση μιας πολιτικής που μόνο στη διάλυση και τη συρρίκνωση τηςανώτατης εκπαίδευσης οδηγεί. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σημάδια ενός συνολικότερου αναβρασμού στην εκπαίδευση και την κοινωνία.
Με αυτά τα δεδομένα συνεχίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας. Επιμένουμε στους στόχους και τις διεκδικήσεις που βάλαμε στις προηγούμενεςσυνελεύσεις και στην προσπάθεια οικοδόμησης συμμαχιών και συντονισμού με άλλους συλλόγους γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών μας, τωνδιοικητικών και των συμβασιούχων εργαζόμενων. Επιβεβαιώνουμε ταυτόχρονα τη θέση μας ότι θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν οι Ν.4009/11 και 4076/12 και για να ματαιωθούν οι εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος, επαναλαμβάνοντας το κάλεσμά μας κανένας και καμία συνάδελφος να μηνομιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο αυτήν τη διαδικασία. Στις 24/10 και σε κάθε άλλη μέρα προκήρυξης των εκλογών, με οποιοδήποτε τρόπο, αγωνιζόμαστε για τηνπαρεμπόδισή τους.
Για την κλιμάκωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αγώνα μας:
- Επιμένουμε στο δρόμο του κοινού αγώνα με διοικητικούς και φοιτητές, οργανώνουμε κοινές συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις
- Καλούμε κοινές συσκέψεις με τα άλλα σωματεία της εκπαίδευσης, κοινωνικούς και μαζικούς φορείς.
- Οργανώνουμε εκδηλώσεις και αντιμαθήματα
- Καλούμε και τους άλλους συλλόγους ΔΕΠ σε συντονισμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας μεταφέρουμε την απόφαση στους άλλους συλλόγους της πανελλαδικήςσυνάντησης
Για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή αγώνα. Τέλος, θα δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί "ταμείο αλληλεγγύης"του Συλλόγου.
Νέα Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 12 μ.

Μοιράσου το άρθρο!