Εκπαίδευση

18/04/2020 - 16:06

Καταγγέλλουν τα «φτηνά και λαϊκίστικα τερτίπια» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Τμήματα της Μυτιλήνης

Τα «φτηνά και λαϊκίστικα τερτίπια» της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Τμήματα και τις Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκονται στη Μυτιλήνη, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», καθώς, όπως τονίζουν, η κυβερνητική παράταξη με επιστολή της προς την πρύτανη του Πανεπιστημίου, προβάλλει ως αιτήματα όσα η ίδια απέρριψε στις συνεδριάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων.

Στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναφέρουν:

«Λίγη τσίπα δεν βλάπτει…

Παλιά μου τέχνη κόσκινο η εξαπάτηση της κοινής γνώμης για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, που με επιστολή προς την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ζητά να μειωθεί η τιμή των ενοικίων καθώς και των δημοτικών τελών και της ΔΕΗ για τους φοιτητές.

Το επικοινωνιακό σόου της κυβερνητικής παράταξης στην πλάτη των φοιτητών απ’ ό,τι φαίνεται ήθελε κάποιο χρόνο για να στηθεί, καθώς στα ΔΣ των Τμημάτων που συνεδρίασαν την προηγούμενη εβδομάδα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απέρριψε την πρόταση των εκλεγμένων με την ΠΚΣ για διεκδίκηση υπαγωγής των φοιτητών στη μείωση ενοικίων και λογαριασμών της ΔΕΗΜάλιστα, ο γραμματέας της παράταξης, που σαν περιοδεύων θίασος εμφανίστηκε σε όλα τα ΔΣ, χαρακτήρισε ουτοπική και ανέφικτη την παραπάνω πρόταση και επέμεινε να ψηφιστεί από το ΔΣ μόνο η πρόταση για αναστολή πληρωμών προς τη ΔΕΥΑΛ.

Με περίσσιο θράσος, η παράταξη της ΝΔ που επίσης καταψήφισε(!) την πρόταση των εκλεγμένων με την ΠΚΣ και διεκδίκηση που σήμερα έχουν δεκάδες σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, στην οποία προτεινόταν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να διεκδικήσουν ισότιμη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση για όλους τους φοιτητές, με εξασφάλιση σύνδεσης στο ίντερνετ και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για όσους δεν διαθέτουν, εμφανίζεται σήμερα να μιλά προς το συμφέρον των φοιτητών και του Πανεπιστημίου.

Ακόμη, χωρίς καμία ντροπή, απέρριψαν την πρόταση να φτιαχτεί νέα διεύθυνση e-mail των Συλλόγων που θα είναι προσβάσιμη από όλο το ΔΣ και στην οποία οι φοιτητές θα μπορούν να απευθυνθούν για οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίζουν όσο το Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό. Ο ίδιος εκπρόσωπος μάλιστα δέχθηκε μόνο αυτό να γίνεται στην υπάρχουσα διεύθυνση e-mail, στην οποία πρόσβαση έχουν μόνο οι πρόεδροι των συλλόγων… Αυτοί δηλαδή που αρνήθηκαν να φτιαχτεί e-mail για να μπορούν οι φοιτητές να στέλνουν τα παράπονα και τις απορίες τους!    

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους Φοιτητικούς Συλλόγους, επιμένοντας να τους παραταξιοποιεί και να τους χρησιμοποιεί αποκλειστικά για να χτίζει πελατειακές σχέσεις.  Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η πρόταση για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ ψηφίστηκε ομόφωνα και υιοθετήθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια, δεν φρόντισαν να δημοσιευθεί πουθενά ως κοινή διεκδίκηση των Φοιτητικών Συλλόγων αλλά την εμφάνισαν μόνο σαν  πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Κάθε φοιτήτρια και φοιτητής μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιόν της κυβερνητικής παράταξης. Εμείς πάντως ενημερώνουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που δεν σέβεται ούτε αυτές τις πολύ δύσκολες για τη λαϊκή οικογένεια στιγμές ότι τα φτηνά και λαϊκίστικα τερτίπια της δεν θα περάσουν! Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα τα απαραίτητα -μείωση ενοικίων, αναστολή λογαριασμών, παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού- για την ελάφρυνση των οικογενειών μας και για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας!».

Μοιράσου το άρθρο!