Εκπαίδευση

10/12/2013 - 20:59

Στη Λέσβο ισχύει ο Νόμος του Κοντάρα... Καταγγελία από την ΕΛΜΕ Λέσβου

yle="text-align: justify;">ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΔΕ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καταγγέλλει τον προϊστάμενο ΔΔΕ Λέσβου Β. Κοντάρα επειδή δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους του συμβουλίου να παρευρεθούν στην συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με γονείς από το ΕΠΑΛ Γέρας και το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.


Γονείς και μαθητές των σχολείων αυτών επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο για να διαμαρτυρηθούν, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στα σχολεία αυτά. Τα κενά αυτά, όπως είναι γνωστό, έχουν προκύψει από τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων στις οποίες σήμερα υπάρχει το πρόβλημα.
Οι γονείς είχαν ζητήσει τη συμπαράσταση της Ε.Λ.Μ.Ε.- άλλωστε είχε προηγηθεί συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα αυτό- ενώ παρευρέθηκαν και εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στους οποίους επίσης απαγορεύτηκε η είσοδος. Ο λόγος της άρνησης του προϊσταμένου να δεχτεί στη συνάντηση την Ε.Λ.Μ.Ε. ήταν για να μην υπάρχει αντίλογος στην εικόνα που θα παρουσίαζε στους γονείς.


Η Διοίκηση δεν φοβάται μόνο την αντίδραση των εκπαιδευτικών στην πολιτική που υλοποιεί αλλά φοβάται και τον ίδιο τον διάλογο, μπροστά στην έλλειψη επιχειρημάτων που έχει και μπροστά στην υποχρέωσή της να υπερασπίζεται μια καθόλα βάναυση και αντιλαϊκή πολιτική.

 

ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ


 

Μοιράσου το άρθρο!