Ελλάδα

05/07/2015 - 20:48

Μ .Βούτσης: Υποδειγματική και δημοκρατική η συμπεριφορά των πολιτών

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κάνοντας παράλληλα λόγο για μήνυμα αποφασιστικότητας και δημοκρατικής κουλτούρας καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η συμμετοχή ξεπερνάει το 50%.

«Θέλω να δηλώσω την πλήρη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνηση για την διενέργεια του δημοψηφίσματος. Διεκπεραιώσαμε με αίσθημα ευθύνης και συναίνεσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέσα σε έξι μέρες, 41 χρόνια μετά το προηγούμενο δημοψήφισμα στη χώρα. 

Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που διεξήχθη, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και των συναρμόδιων υπουργείων. Η συμβολή όλων υπήρξε αποφασιστική. Ο τόνος δόθηκε από τα εκατομμύρια γυναικών και ανδρών που υπέδειξαν υποδειγματική δημοκρατική συμπεριφορά, καθώς η συμμετοχή είναι πάνω από 50% από τις πρώτες ενδείξεις. » Η διαδικασία ήταν άψογη με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Από την στιγμή που η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είχαμε πολλά προβλήματα, τεχνικά, θεσμικά, κανονιστικά. Αυτές τις μέρες υπήρξαν επιθέσεις σε ιστοσελίδες, που αντιμετωπίστηκαν πολύ εύκολα με τη συνδρομή των αναγκαίων δυνάμεων και υπηρεσιών. Η διενέργεια του δημοψηφίσματος αποτελούν προσφορά και συνεισφορά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee