Ελλάδα

03/09/2012 - 20:49

Το νέο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ

Το νέο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ

Η ασπρόμαυρη εκδοχή του σήματος

Το πορτοκαλί γίνεται επίσης (πέρα από το πράσινο) κομμάτι της νέας ταυτότητας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

το αρχικό λογότυπο του ΠΑΣΟΚ

Συμπληρώνοντας 38 χρόνια από την ίδρυση του, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρεί να βρει το ρόλο του και να προσδιορίσει την ταυτότητά του κάτω από το πρίσμα της παρούσας πραγματικότητας. Ανάμεσα στις άλλες κινήσεις, στα πλάνα του κινήματος μπήκε και η ανανέωση της οπτικής του ταυτότητας, έργο το οποίο ανέλαβε να φέρεις εις πέρας, το δημιουργικό γραφείο Somethink Creative Group.

To αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι μια περισσότερο “ζωντανή” εκδοχή του γνωστού, ιστορικού σήματος, ελαφρωμένη κατά δύο ακτίνες, μια εκδοχή που, μεταξύ άλλων, μοιάζει καλύτερα προετοιμασμένη (σε σχέση με το δισδιάστατο προηγούμενο σχήμα) να ανταποκριθεί σε ψηφιακές εφαρμογές.

(στη φώτο τα στάδια του σχεδιασμού)

 

Ο αρχηγός του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρει ότι η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ήταν μια «ιστορική πράξη που συμβόλιζε τη ριζοσπαστική μεταπολίτευση». Σε αναφορά του στον Ανδρέα Παπανδρέου, σημειώνει ότι: «εισήγαγε στον ελληνικό δημόσιο βίο μία νέα διάσταση. Διαμόρφωσε ένα νέο συλλογικό υποκείμενο. Αυτό τελικά προσδιόρισε περισσότερο από κάθε άλλο τη νέα εποχή, την εποχή της Μεταπολίτευσης». «Η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη» ανέφερε «ήταν μια κραυγή για την ανάγκη αναδρομικής αποκατάστασης ιστορικών αδικιών και αποκλεισμών» λίγες εβδομάδες μετά την κατάρρευση της Δικτατορίας. 
 
Ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζει και τον νέο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, με επτά ακτίνες, όπως και το 1974, αντί των εννέα που έχει σήμερα.
 
Με τη φράση «Έλα Γιώργο, καλωσήρθες, σε  συνεχάρην στην αρχή της ομιλία μου για την επανεκλογή σου στην Σοσιαλιστική Διεθνή» υποδέχτηκε ο κ. Βενιζέλος τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στη Νότια Αφρική.
 
Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρεται στις δύσκολες ώρες που περνά το κόμμα, λέγοντας: «Αλλά το ΠΑΣΟΚ  είναι εδώ. Αντιμέτωπο με τα βάρη  του παρελθόντος, τις  μεγάλες ευθύνες για τη διαχείριση του παρόντος, αλλά και με την υποχρέωση να φανταστεί και να σχεδιάσει το μέλλον».

Μοιράσου το άρθρο!