Ελλάδα

28/01/2016 - 19:05

Τρόμαξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάτπτυξης... έπνιξαν τους αγρότες στα δακρυγόνα

Από σήμερα μπορούμε να μιλάμε για τη χούντα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Η τρομάρα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου οδήγησε σε αναίτια βία κατά των αγροτών.

Όπως διαβάζουμε στο ypaithros.gr  το πάθημα της Κομοτηνής δεν έγινε μάθημα: Μπροστά στο μαζικό, μεγαλειώδες και πάνω απ’ όλα ειρηνικό συλλαλητήριο των αγροτών, o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επέλεξε να δραπετεύσει. Τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχαν από πουθενά ενδείξεις ότι θα υπάρξουν επεισόδια ή προσπάθεια παρεμπόδισης του υπουργού. Στο Μαξίμου φανταζόμαστε ότι δε θα νιώθουν ιδιαίτερα ευτυχείς για το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες φιάσκο, ιδίως όταν το πρώτο εξέθεσε και διεθνώς τη χώρα και είναι πολύ πιθανό να προκάλεσε την αναβολή της επίσκεψης του κοινοτικού Επιτρόπου στη Θεσσαλονίκη… Δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την πρώτη επίθεση, όταν σε μια προσπάθεια των διαδηλωτών να ανασυγκροτηθούν, οι άνδρες των ΜΑΤ πέρασαν στη συνήθη τακτική τους, πνίγοντας τον κόσμο στα χημικά.

Αναίτια, οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν προκλητικά σε βάρος των διαδηλωτών, με ρίψη δακρυγόνων, διαλύοντας το εν εξελίξει συλλαλητήριο των αγροτών έξω από την Agrotica. Αλήθεια, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε τέτοια εντολή;

 

Ακυρώθηκαν το εγκαίνια:

 

H επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΘ – Helexpo «Θεσσαλονίκη 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΕΘ – HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση. Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»

 

 

 
 
up date 
Με μια προκλητική ανακοίνωση 396 λέξεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά αποκαλώντας τους χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα που μετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, υποκινούμενους από «προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς».
 
Δύο ακριβώς ώρες μετά την απόφαση για ματαίωση των εγκαινίων της κορυφαίας στιγμής του πρωτογενούς τομέα σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη, ο κ. Αποστόλου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA», υποστηρίζοντας ότι η οργή λαού, του αγροτικού λαού, δεν εκφράζει τη μεγάλη μάζα των αγροτών!
 
Έφτασε στο σημείο να μη δεχθεί ούτε την ευθύνη που έχει για τη ματαίωση των εγκαινίων ρίχνοντάς την αφενός στη διοίκηση της ΔΕΘ αφετέρου στην παράκληση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να αποφύγει «κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη» που τον φιλοξενεί!
 
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά άλλοθι για την αναποτελεσματικότητά του από τα κόμματα, τους θεσμικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους από τους οποίους ζήτησε «να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους»!

 

 

Μοιράσου το άρθρο!