Lifestyle

15/09/2017 - 20:07

Baker Boy Hat: To πρωταγωνιστικό αξεσουάρ του φθινοπώρου

yle="text-align: justify;">Πώς ένα καπέλο του 1900 μεταμορφώνεται σε αναπόσπαστο κομμάτι των πιο σύγχρονων outfits

Baker boy hat, newsboy hat, cabbie boy hat: όποια επαγγελματική ιδιότητα και αν το συνόδευε, το καπέλο με το μακρόστενο σχήμα και το ελαφρώς φουσκωτό πάνω μέρος ήταν το σήμα κατατεθέν της εργατικής τάξης στις αρχές του 20ού αιώνα. 
 
Mε την πάροδο των χρόνων, το καπέλο αποσυνδέθηκε σταδιακά από το κοινωνικό status- το φορούσε ακόμα και ο Robert Redford σε μια σκηνή του The Great Gatsby! Ωστόσο, το εν λόγω καπέλο παρέμενε συνδεδεμένο με το ανδρικό ντύσιμο- οι γυναίκες άρχισαν να φορούν μια παρόμοια εκδοχή του, τον μπερέ, γύρω στο 1940. 
 
Οι ρυθμοί της καθημερινότητας ανέβαιναν με το πέρασμα των δεκαετιών, και το ντύσιμο απλοποιήθηκε σε ευρύτερο επίπεδο- έτσι το καπέλο έχασε το αυτονόητο της παρουσίας του σε κάθε outfit. Ωστόσο, τα baker boy hats εμφανίζονταν ανά περιόδους σαν "trend που επέστρεψε" και είναι ασφαλές να συμπεράνει κανείς ότι μια τέτοια περίοδος είναι και αυτή που διανύουμε. 
Αποδεικνύοντας ότι τα statement αξεσουάρ δεν χρειάζεται πάντα να είναι κάτι "νέο" και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική σχέση της μόδας με το χρόνο και την ελευθερία της στυλιστικής "ανακύκλωσης" , fashion bloggers, editors, μοντέλα και stars έχουν εδώ και λίγο καιρό εντάξει το baker boy αλλά και το beret hat στις εμφανίσεις τους, μετατρέποντάς το σε μία από τις πιο hot τάσεις του φθινοπώρου. 
 
 
πηγή: www.madamefigaro.gr

Μοιράσου το άρθρο!