Κοινωνία

10/07/2013 - 13:00

«Χριστιανικό μίσος» - Θέλουν την εξόντωση του π.Κυρίλλου

Κύριλλος Συκής

 
του Στρατή Μπαλάσκα / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
 
Σε απόλυτη ένδεια καταδικάζεται μετά όλα τα άλλα, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Κύριλλος Συκής. Το γεγονός δείχνει αν μη τι άλλο τη σκληρότητα της σύγκρουσης ανάμεσα σε στελέχη της Μητρόπολης Μυτιλήνης και στο δραστήριο Αρχιμανδρίτη, ο οποίος ακόμα κι αν φύγει από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης για μεγάλο διάστημα και έως ότου ξαναδιορισθεί, θα υπηρετεί άμισθα!
Πληροφορίες που κυκλοφορούσαν χθες, ανέφεραν ότι ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης προχώρησε στην κατάργηση της θέσης του Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης, θέση που κατείχε ο π. Κύριλλος και στη διακοπή της μισθοδοσίας του. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Μυτιλήνης, π. Ιάκωβο Καραμούζη, η διακοπή της μισθοδοσίας έγινε από προχθές Δευτέρα.
 
Ενώ με έγγραφο που επιδόθηκε στον π. Κύριλλο, ο οποίος χθες επέστρεψε στη Λέσβο προκειμένου να παραδώσει το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας και την Ενορία της Πλαγιάς, ο Αρχιμανδρίτης κλήθηκε όχι να απομακρυνθεί από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης αλλά να επιστρέψει ως Μοναχός στη Μονή Υψηλού!
 
Σκληραίνουν στάση…
Δεδομένων όλων των παραπάνω, αποδεικνύεται ότι από μέρους των στελεχών της Μητρόπολης Μυτιλήνης πέριξ του ίδιου του Μητροπολίτη, σκληραίνει σοβαρά η στάση που τηρήθηκε έναντι του π. Κυρίλλου Συκή. Η απόλυση του από τη θέση που κατείχε και η αποστολή του στη Μονή Υψηλού, δείχνει ότι θα υπάρξει και συνέχεια στην όλη υπόθεση, που πιθανά να πάρει πανελλαδικές διαστάσεις.
 
Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μυτιλήνης πάντως υποστήριξε απαντώντας σε ερωτήματα του «Ε», ότι ο π. Κύριλλος αποφασίζει αν θα φύγει από τη Μυτιλήνη ή όχι. Ερωτηθείς για το αν έχει σταλεί το «απολυτήριο» του π. Κυρίλλου στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, της οποίας ο Μητροπολίτης το έχει ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα, απάντησε πως «όχι», ενώ το αν τελικά θα σταλεί, είπε υπονοώντας εξέλιξη στην όλη υπόθεση, πως «αυτό θα φανεί στο αμέσως προσεχές μέλλον.

 

Επιστολή «των ιερέων της ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης» κατά του π. Κυρύλλου Συκή που στάλθηκε στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στα τέλη του περασμένου Μαΐου, αποτέλεσε την αφορμή για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στους κόλπους της Μητρόπολης Μυτιλήνης. Αντίγραφο αυτής της επιστολής η οποία παραδόθηκε στον ίδιο τον π. Κύριλλο από τον Πατριάρχη, απεστάλη χθες στο «ΕΜΠΡΟΣ» από το Φανάρι. Τη δημοσιεύουμε σήμερα προκειμένου να γίνουν γνωστές οι καταγγελίες σε βάρος του π. Κυρίλλου αλλά και ως βασικό ντοκουμέντο για την όλη υπόθεση. Επίσης η δημοσιοποίηση της, διαψεύδει τη Μητρόπολη Μυτιλήνης, η οποία αμφισβήτησε την ύπαρξη της επιστολής αυτής.
 
Η επιστολή από τις σφραγίδες στα γραμματόσημα του φακέλου αλλά και τον κωδικό αποστολής συστημένης επιστολής, αποδεικνύεται ότι εστάλη στην Κωνσταντινούπολη από το Πλωμάρι. Στη σημερινή της δημοσίευση τηρήθηκε η αρχική σύνταξη και η ορθογραφία της επιστολής.
 
Εν Μυτιλήνη τη 23 Μαΐου 2013
 
Παναγιώτατε γονυπετής ζητώ την ευχή Σας και να με συνχωρείτε που σας ενοχλώ.
 
Εκ μέρους όλων των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης εκτός 3-4 παίρνω το θάρρος να σας γράψω και να σας αναφέρω σχετικά με τον Αρχιμανδρίτη του οικουμενικού θρόνου π. Κύριλλο Συκή.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης το 1992 περίπου τον χειροτόνησε διάκονο και αμέσως μετά από λίγο ιερέα και τον έκανε Αρχιμανδρίτη και προϊστάμενο εις το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας της Αγιάσου μετά από ένα χρόνο τα είχε όλα διαλύσει από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό κατηγορούσε τον επίσκοπο μας, ξεσήκωσε όλο τον Αγιωτικό λαό ενάντια στον Μητροπολίτη μας, μάλωνε και δεν μιλούσε με τους ιερείς της Αγιάσου και όλα αυτά γιατί δεν τον έκανε ο Δεσπότης μας Προτοσύγγελο του ή αρχιερατικό επίτροπο Αγιάσου. Μετά από όλα αυτά ο Δεσπότης μας τον μετέθεσε εις την πόλη του Πλωμαρίου και όταν παρουσιάστηκε κάποιο καινό εις την πόλη Ερεσό και κλίθηκε από την Μητρόπολη μας να το πληρώσει για μερικές ημέρες, τότε ξεσήκωσε όλο το Πλωμάρι ενάντια στον δεσπότη μας και γέμισε δύο λεωφορεία με κόσμο και τα κατέβασε εις την Μυτιλήνη και μάλιστα την Μεγάλη εβδομάδα και έκλισαν τον Μητροπολίτη μας μέσα στο γραφείο του, φωνάζοντας και βρίζοντας, γιατί να φύγει ο Κύριλλος από το Πλωμάρι.
 
Ο δεσπότης μας ως πατέρας στοργικός πάλι τον αγκάλιασε και τον συχώρησε, σε λίγο καιρό πάλι που ο Επίσκοπος μας έλειπε εις την Αμερική πλαστογραφώντας την υπογραφή του έφερε τα λείψανα του αγίου Νικολάου από το Άγιον Όρος στο Πλωμάρι και μάλιστα με τον επίσκοπο Τράλεων χωρίς άδεια από την Μητρόπολιν, καταλαβαίνεται όταν επέστρεψε ο Μητρόπολης μας από την Αμερική και ενημερώθηκε και διαπίστωσε ότι όλα έγιναν χωρίς αδεία και μάλιστα πλαστογραφώντας την υπογραφή του και κλέβοντας και την σφραγίδα την μητροπόλεως. Τότε του αφαίρεσε τα οφίκια του Αρχιμανδρίτη και του εξομολόγου. Βεβαίως ο π. Κύριλλος εκτός Μυτιλήνης πάντοτε τα φορούσε και πάντοτε εξομολογούσε.
 
Μετά από λίγο χρόνο πάλι ο Δεσπότης μας τον συχώρησε και του τα έδωσε τα οφίκια. Το 2011 τον Ιούνιο ο Σεβ. Ιάκωβος είχε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του κυνδίνευσε πάρα πολύ η ζωή του, η πρώτη δουλειά του π. Κυρίλλου ήταν αντίς να είναι δίπλα του, να κατεβεί εις την Αθήνα και να προσπαθήσει με δόλιο τρόπο να αναλάβει τον θρόνο της Μητροπόλεως Μυτιλήνης έφτασε μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έγινε καλά ο Δεσπότης μας με την βοήθεια του Θεού, πάλι ως καλός πατέρας τον αγκάλιασε και τον συχώρησε. Τώρα 2013 τον Φεβρουάριο που ο Δεσπότης μας ήταν στην Σερβία χωρίς να πάρει άδεια από την Μητρόπολη, έδωσε ο π. Κύριλλος την άδεια να ενταφιάσουν εντός την μονής του προφήτη Ηλιού έναν γέροντα που απεβίωσε κάτοικο Μυτιλήνης, όταν λοιπόν επέστρεψε ο Δεσπότης μας από την Σερβία διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής του μοναστηρίου αλλά και ο εισαγγελέας και ο αστυνομικός διευθυντής.
 
Επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη μας και διαμαρτυρήθηκαν. Ο επίσκοπος μας τι πρέπει να κάνει ή τι θα έκανε άλλος επίσκοπος ή εσείς Παναγιώτατε. Αναγκάστηκε να βάλει ο Δεσπότης μας Πρωτοσύγκελο και άλλο Αρχιερατικό επίτροπο διότι ισχυριζόταν ο π. Κύριλλος ότι δεν έβρισκε κανένας για να πάρει την άδεια. Τώρα γυρίζει και διαβάλει τον δεσπότη μας παντού και κυρίως στους επισκόπους του οικουμενικού θρόνου. Αυτό στενοχωράει αφάνταστα τον Ιάκωβο. Παράκληση θερμή Παναγιώτατε εσείς γνωρίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος υπεραγαπά το οικουμενικό πατριαρχείο και ειδικός εσάς Παναγιώτατε, παρακαλούμε θερμός κάντε τον πατέρα Κύριλλο επίσκοπο ξέρετε εσείς παναγιώτατε εκεί στο εξωτερικό, έτσι να γλυτώσουμε και εμείς αλλά και αυτό το πρόβλημα που πάει να δημιουργήσει ο π. Κύριλλος με την Μητρόπολη Μυτιλήνης και το Οικουμενικό Θρόνο να μην προλάβει και το υλοποίηση.
 
Πάει π.χ. στην Σμύρνη ή στέλνει και άλλο ιερέα άκουσον - άκουσον να λειτουργήσει χωρίς άδεια από την Μητρόπολη Μυτιλήνης, την άδεια την δίνει ο ίδιος για να προκαλέσει τον Μητροπολίτη μας και να τον τιμωρήσει και να διαμαρτυρηθεί μετά ότι ο άγιος Μυτιλήνης στρέφετε ενάντια στο οικ. Πατριαρχείο. Εξάλλου παντού αναφέρει μεγαλοφώνως εμένα κανένας δεν μπορεί να με πειράξει διότι θα έχει να κάνει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Παναγιώτατε δώστε ένα ειρηνικό τέλος σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μητρόπολις Μυτιλήνης και απαλλάξατε το ταχύτερο από αυτή την μεγάλη δοκιμασία τον άγιο Μυτιλήνης κάντε τον π. Κύριλλο επίσκοπο και παράλληλα θα ελευθερώσετε και την Μητρόπολη μας από την δουλεία της αυθαιρεσίας και θα απαλλάξετε τον άγιο Μυτιλήνης από τις ραδιουργίες και τις στεναχώριες που τον προκαλεί χρόνια τώρα π. Κύριλλος.
 
Μετά βαθύτατου σεβασμού οι ιερείς 
της ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης

 

 
επίσης διαβάστε:

Απομάκρυνση π. Κυρίλλου Συκή από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης. - Εκκλησιαστική κρίση… με φαναριώτικες κατάρες!

Συνέντευξη Μητροπολίτη Ικονίου: Και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης είναι θύμα των ίδιων ανθρώπων...

Άγ(ρ)ιος καυγάς στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, 12 ερωτήματα και ... ο Κύριλλος αναχωρεί για Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Μοιράσου το άρθρο!