Κοινωνία

17/12/2012 - 19:36

Η μαρτυρία του μοναδικού επιζώντα από το ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου

&n

bsp;

Αποκλειστικότητα της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / Ηλίας Μαραβάς
 
«Θυμάμαι  ότι  έφτασα στην ακτή. Έψαξα να τους βρω αλλά δεν βρήκα κανένα.  Μετά θυμάμαι που ξύπνησα στο νοσοκομείο» δήλωσε  αποκλειστικα στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο μοναδικός επιζών του ναυαγίου με μετανάστες ανοικτά της Λέσβου. Ο δεκαεξάχρονος (κατά δήλωσή του) κατάγεται από την πόλη Μπαμιάν του Αφγανιστάν και τα ξημερώματα της Παρασκευής με 28 συμπατριώτες του  επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο, στην οποία επέβαιναν και δύο Τούρκοι μεταφορείς. Μετά από μία ώρα περίπου ταξιδιού η  λέμβος πήρε νερά, αναποδογύρισε και όλοι τους βρέθηκαν στη θάλασσα.
 
 
H.M.Τι συνέβη εκείνο το βράδυ.
 
Μ.Μ: Ξεκινήσαμε στις  19:30 από την Κωνσταντινούπολη και περίπου  στις 2:00 τα ξημερώματα φτάσαμε στην ακτή. Μπήκαμε σε μια πλαστική  λέμβο σαν αυτές που χρησιμοποιούν για ψάρεμα.  Είχε πολύ κύμα. Η βάρκα είχε τρυπήσει και μπήκε νερό. Μετά μας χτύπησαν κύματα και όλοι πέσαμε στη θάλασσα.
 
Η.Μ. Πόσα άτομα ήσασταν;
 
Μ.Μ.: Ήμασταν 30 άτομα,(ανάμεσά μας) δύο γυναίκες και ένα μικρό παιδί. Ήταν και δύο Τούρκοι μαζί μας.
 
Η.Μ. Φορούσαν όλοι σωσίβια;
 
Μ.Μ.: Ναι φορούσαν όλοι
 
Η.Μ..: Είδες κάποιο άλλο σκάφος εκεί κοντά;
 
Μ.Μ.: Όχι δεν υπήρχε κανένα
 
Η.Μ.: Τι θυμάσαι από τη στιγμή που πέσατε στο νερό
Μ.Μ: Έμεινα στο νερό περίπου πέντε ώρες. Κολυμπούσαμε μαζί με κάποια άτομα για περίπου δυο ώρες. Μετά τους έχασα. Θυμάμαι  ότι  έφτασα στην ακτή. Έψαξα να τους βρω αλλά δεν βρήκα κανένα.  Μετά θυμάμαι που ξύπνησα στο νοσοκομείο.
 

 

 
(φώτο από το σκάφος που μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης  τον  μοναδικό επιζώντα)
 
 

Μοιράσου το άρθρο!