Κοινωνία

14/05/2013 - 13:11

Κολοβακτηριοειδή στο νερό Πέτρας και Στύψης

Κολοβακτηριοειδή στο νερό Πέτρας και Στύψης

m>Προς: Δήμαρχο Λέσβου κ.Βουνάτσο Δ.  /  Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ.Βατό Ι.  / Αντιδήμαρχο Ερεσσού Αντίσσης και Πέτρας κ.Κουμαρά Α.                                                                     
 
             
     Κύριοι, πρόσφατα λάβαμε γνώση των αποτελεσμάτων του μικροβιολογικού ελέγχου των πόσιμων νερών των οικισμών Στύψης και Πέτρας που πραγματοποιήθηκε την 19-2-2013, από τη ΜΕΛ.ΕΤ.Τ.Ε.Δ.Κ.ΑΕ .
Από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι έχουμε υπερβάσεις των παραμετρικών τιμών και στα 8 σημεία δειγματοληψίας (4 στη Στύψη και 4 Στη Πέτρα) για Κολοβακτηριοειδή, Εντερόκοκκους και Eshrichia coli, που σημαίνει ότι το νερό των παραπάνω οικισμών δεν είναι υγιεινό και πόσιμο (ΦΕΚ 892 11 Ιουλίου 2001).
     Παρακαλούμε όπως άμεσα μεριμνήσετε για τον εντοπισμό και λύση του προβλήματος της μόλυνσης του πόσιμου νερού τόσο των παραπάνω Δημοτικών Κοινοτήτων όσο και τον μικροβιολογικό έλεγχο των νερών της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρου και των Τοπικών Κοινοτήτων Λαφιώνας και Υψηλομετώπου.
     Ζητάμε επίσης:
1) Τον συνεχή έλεγχο του νερού όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λέσβου.  
2) Να ενημερώνετε όπως προβλέπεται σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων τους κατοίκους των εκάστοτε περιοχών του Δήμου μας.
3)Να λαμβάνετε εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται για την προστασία των Δημοτών σύμφωνα με αυτά που ορίζουν οι οδηγίες του ΦΕΚ 892 το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από 1/1/2004.

  • Λεμονός Γεώργιος   Τακτικό Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας
  • Βελούτσος Δημήτριος Αναπληρωματικό Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας  

 Λέσβος Δημιουργική Πορεία

 

Μοιράσου το άρθρο!