Skip to main content
|

Μυτιλήνη: Γιαούρτι (μουχλιασμένο) αξίας… 200 ευρώ!

Μυτιλήνη: Γιαούρτι (μουχλιασμένο) αξίας… 200 ευρώ!

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Μια απίθανη ιστορία που αφορά και τη δημόσια υγεία και τη γραφειοκρατία. Τελικά για να βρείς το δίκιο σου πρέπει να πληρώσεις πολλά .....

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Οκτώβριος 2007: Ένας κάτοικος της Μυτιλήνης προμηθεύεται από κεντρικό σούπερ-μάρκετ μια τριπλή συσκευασία γιαουρτιών επώνυμης ελληνικής εταιρείας.

Αφού καταναλώνει το πρώτο χωρίς πρόβλημα, την επόμενη μέρα ανοίγοντας το δεύτερο διαπιστώνει ότι το γιαούρτι ήταν μουχλιασμένο. Παίρνει τη συσκευασία όπως ήταν και την προσκομίζει στην τότε Διεύθυνση Εμπορίου, κάνοντας καταγγελία ως καταναλωτής. Τα στελέχη της υπηρεσίας εξετάζουν το μουχλιασμένο προϊόν, ανοίγουν όμως και το τρίτο κλειστό γιαούρτι το οποίο βρίσκουν εντάξει. Καθώς το γιαούρτι που τους προσκόμισε μουχλιασμένο ο πολίτης δεν είχε ανοιχθεί ενώπιον των υπηρεσιακών στελεχών, ενώ το τρίτο που ανοίχθηκε δεν είχε πρόβλημα, δεν επιβάλλονται κυρώσεις κατά της εταιρείας.

Ο εμπειρότατος ωστόσο τότε Διευθυντής Εμπορίου και νυν Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Κουτλής, διαβιβάζει το φάκελο με την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης (για να είναι ο ίδιος καλυμμένος για κάθε ενδεχόμενο) αφήνοντας τους δικαστές να αποφασίσουν. Η Εισαγγελία ασκεί δίωξη κατά του υπεύθυνου ασφάλειας τροφίμων της μεγάλης εταιρείας και διαβιβάζει το φάκελο στα δικαστήρια της Αθήνας, όπου και η έδρα της εταιρείας.

6 χρόνια μετά κι ενώ η υπόθεση έχει πάρει τέσσερις αναβολές, ο κάτοικος από τη Μυτιλήνη που έκανε την καταγγελία λαμβάνει για πρώτη φορά κλήση για να καταθέσει ως μάρτυρας… στην Αθήνα! Με άλλα λόγια, θα πληρώσει τουλάχιστον 200 ευρώ για κόστος διαμονής και εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει, καθώς αν δεν μεταβεί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για λιπομαρτυρία και να του επιβληθεί μεγαλύτερο πρόστιμο. Και τι θα πει στην κατάθεσή του; Ότι άνοιξε το γιαούρτι και βρήκε μέσα τη μούχλα και ότι το πήγε στην αρμόδια υπηρεσία καταγγέλλοντας το γεγονός. Αυτό, δηλαδή, που κατέθεσε και γραπτώς στη Διεύθυνση Εμπορίου το 2007.

Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πως ένας πολίτης που κατήγγειλε ένα προβληματικό προϊόν διατροφής καλείται τώρα να πληρώσει "χρυσό" το μουχλιασμένο γιαούρτι. Και η ουσία και το πλέον βέβαιο είναι πως την επόμενη φορά που ο ίδιος θα ξαναβρεί μουχλιασμένο ή ακατάλληλο ένα προϊόν, θα το πετάξει χωρίς δεύτερη συζήτηση, χωρίς ούτε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο της καταγγελίας.

Φτάνει μια φορά για το γιαουρτάκι των 200 ευρώ!

 

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία