Κοινωνία

25/09/2015 - 11:31

Μυτιλήνη: Ναι τους πήραμε σπίτι μας !

yle="text-align: justify;">Κάθε φορά το ίδιο σχόλιο στις αναρτήσεις μας για τους πρόσφυγες: να τους πάρετε στα σπίτια σας. Η γνωστή ομάδα ακροδεξιών σχολιαστών επιμένει...

Η απάντηση δόθηκε από την οικογένεια του κ. Άλκη Πασπάτη στη Μυτιλήνη. Ναι πήραν τους πρόσφυγες στο σπίτι τους.

 
Δημοσιεύουμε το κείμενο και τις φωτογραφίες αποκλειστικά με δική μας πρωτοβουλία (αυτό το τονίζουμε σε περίπτωση που κάποιοι κακοπροαίρετοι σχολιάσουν ότι έγινε για λόγους επίδειξης από την οικογένεια του κ. Πασπάτη). Είναι μια πράξη αλληλεγγύης που κρίνουμε ότι αξίζει να πάρει δημοσιότητα για να βρει και άλλους μιμητές και να δώσει τέλος σ' αυτό το ηλίθιο επιχείρημα: "να τους πάρετε σπίτι σας". Ασφαλώς και υπάρχουν στη Λέσβο εκατοντάδες άλλοι αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες που με τις καθημερινές τους δράσεις βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας.
 
 
Το κείμενο του κ. Πασπάτη:
 
«Γι’αυτούς που πιπιλάνε ακόμα την ίδια καραμέλα «αν τους θέλεις πάρ’τους στο σπίτι σου». Ορίστε… τους πήραμε στο σπίτι μας για ένα ζεστό μπάνιο, φαγητό, τάβλι και ύπνο σε κρεβάτι. Η χαρά και η ικανοποίηση που μας χάρισαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν απερίγραπτη με τον σεβασμό την αξιοπρέπεια και την ευγνωμοσύνη τους. Το μικρό ταλαιπωρημένο παιδάκι τους, στόλισε το μικρο μας σπίτι… Άραγε πόσο πιο όμορφα θα νιώθαμε αν είχαν πνίγει στη θάλασσα και πόσο πιο καθαρό και ασφαλές θα ήταν το νησί μας, η χώρα και η Ευρώπη μας;»

 

Μοιράσου το άρθρο!