Κοινωνία

20/04/2018 - 06:07

Πλατεία Σαπφούς: η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Ο

Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό στηρίζει τη μεγάλη κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, των 200 περίπου προσφύγων, οι οποίοι ξεκίνησαν με πορεία από την Μόρια την Τρίτη στις 17/4 και κατέληξαν στην πλατεία Σαπφούς όπου βρίσκονται μέχρι και αυτή τη στιγμή (3η μέρα), διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους στην Μόρια, διεκδικώντας ειρήνη και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί. Μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι πως αν δεν σταματήσει ο εξευτελισμός τους, θα παραμείνουν στην πλατεία μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Λέσβου, συνεχίζει την ξενοφοβική και ρατσιστική πολιτική του. Αυτή τη φορά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Κατζανός στέλνει συνεργείο καθαρισμού με μάνικες νερού εξαπολύοντας απειλές εναντίων των προσφύγων πως θα εκκενώσει την πλατεία, αν δεν απομακρυνθούν από το χώρο.

Παρά την τρομοκρατία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνεχίζουν τον αγώνα τους, και παραμένουν στην πλατεία. Δηλώνουν ότι είναι πρόσφυγες και όχι εγκληματίες και αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους να φύγουν από το νησί. Ο αγώνας τους για ζωή και ελευθερία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες σπέρνοντας ρατσιστικό δηλητήριο και διχόνοια στην κοινωνία της Λέσβου , θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό.

Κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες το μόνο που φοβούνται είναι ο συντονισμός των καταπιεσμένων. Τρέμουν στους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Ας τους επιβεβαιώσουμε. Ντόπιοι και πρόσφυγες να παλέψουμε μαζί ενάντια στις ξενοφοβικές, ρατσιστικές, αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για :

Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι εγκληματικές επιθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ.

Προστασία των προσφύγων, χορήγηση ασύλου σε όλους χωρίς απορρίψεις και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και για ελεύθερη μετακίνηση ανάμεσα στις χώρες.

Να σταματήσουν οι απελάσεις και οι εγκλεισμοί. Να κλείσει η ΜΟΡΙΑ και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και ίσα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγειονομική περίθαλψη. Όχι στην απομόνωση-γκετοποίηση των προσφύγων. Στέγαση των προσφύγων σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές μας.

Να ζήσουμε όλοι και όλες μαζί σε ένα κόσμο ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Μοιράσου το άρθρο!