Κοινωνία

21/04/2015 - 05:47

Τα "κοράκια" της Λέσβου ! Ντροπή ρε ανθρωποειδή

yle="text-align: justify;">Την ώρα που το δράμα των προσφύγων συγκλονίζει όλους τους ανθρώπους υπάρχουν κάτι ανθρωποειδή που λειτουργούν και συμπεριφέρονται σαν «κοράκια».  Άτομα που αποτελούν ντροπή για το νησί μας.


Η μαρτυρία ενός ατόμου στο Lesvosnews.net  είναι συγκλονιστική.
«Αυτό που είδα είναι απάνθρωπο για ανθρώπους. Μέρα μεσημέρι, την Κυριακή 19/4, γύρω στις 3 το απόγευμα και μετανάστες πλησιάζουν στην ακτή, κοντά στο Μόλυβο. Ένας ντόπιος με το που βλέπει τους μετανάστες βγαίνει στην παραλία και σαν κοράκι τους παρακολουθεί. Κατά την προσφιλή τους τακτική οι μετανάστες για να αποφύγουν την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία όταν πλησιάζουν την ακτή, προσπαθούν να σκίσουν την βάρκα. Ο συμπατριώτης μας νοιάζεται μόνο για τη βάρκα και τους βάζει τις φωνές. Με το που βγαίνουν οι μετανάστες στην ακτή, οικογένειες, γυναίκες και παιδιά, φοβισμένοι και μούσκεμα, ο συμπατριώτης μας δεν ασχολείται καθόλου μαζί τους αλλά σπεύδει να πάρει τη βάρκα. Δεν ρωτά εάν χρειάζονται κάτι οι μετανάστες δεν τους προσφέρει ένα μπουκάλι νερό… μόνο αδιαφορία και το μόνο που νοιαζόταν η βάρκα..»


 Είναι κοινό μυστικό, όλοι έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτή την ιστορία τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο.
«Συνάνθρωποι» μας καθημερινά παρακολουθούν τις ακτές περιμένοντας να βγουν οι μετανάστες για να κλέψουν τις βάρκες τους πριν τις κατάσχει το Λιμεναρχείο.
Ένα παράξενο κυνήγι φουσκωτών βαρκών έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. Εάν καταφέρουν δε να βρουν και τη μηχανή από τη βάρκα τότε η επιτυχία.
Αρκεί να σκεφτούμε ότι μια βάρκα μπορεί να κοστίζει τουλάχιστον 500 € ενώ οι μηχανές ξεκινάνε από τα 1000 και μπορεί να φτάσουν στα 5,000 €….


 Και όλα αυτά στη Λέσβο, που τα τελευταία χρόνια έχε αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, που έχει κάνει το νησί μας σημείο αναφοράς πανευρωπαϊκά για την πρότυπη στάση της τοπικής κοινωνίας στο μεταναστευτικό ζήτημα.


Παρόλ’αυτα υπάρχουν συνάνθρωποι που μας θυμίζουν αυτό που έγραψε κάποτε ο Μπλεζ Πασκαλ, « Άνθρωπος: η δόξα και η ντροπή του σύμπαντος.» ..

 

up date

Κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν μαζί μας παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν αρκετά άτομα που έρχονται και από άλλες περιοχές και περιμένουν πότε θα έρθουν μετανάστες - πρόσφυγες ώστε να πάρουν τη μηχανή από τις βάρκες τους!  Μάλιστα μας  αναφέρουν  περιστατικό σύμφωνο με το οποίο τη μηχανή από μια βάρκα την πήρε  ένας αλλοδαπός που πρόλαβε και βούτηξε στη θάλασσα κουβαλώντας τη μηχανή στους ώμους του.....

Τέλος επειδή οι αρχικές φωτογραφίες στο άρθρο απεικόνιζαν περιοχή που είναι γνωστή στο Μόλυβο και κάποια πρόσωπα ενοχλήθηκαν (αν και στις φώτο δεν υπήρχαν πρόσωπα που να φαίνονται καθαρά) τροποποιήθηκαν οι φωτογραφίες της αρχικής ανάρτησης.

 

Μοιράσου το άρθρο!