Βιβλίο

26/10/2015 - 06:56

Σταγόνες στην πέτρα

Σταγόνες στην πέτρα:  Η υποδοχή και η εγκατάσταση των απορφανισμένων ελληνόπουλων της Μικρασίας στο χώρο της μητέρας Ελλάδος, η άνδρωση και η ενεργή συμμετοχή τους στα γεγονότα των δεκαετιών που ακολούθησαν την Καταστροφή του '22 είναι ένα μικρό έπος, για το οποίο μπορεί να πάρει κανείς μια ιδέα διαβάζοντας το βιβλίο τούτο.

Τρία αδέλφια χωρίς πατέρα δίνουν τη δική τους μάχη εκεί όπου έταξε καθένα τους η μοίρα και τα ιδανικά του.

Στο φόντο τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα της πιο ταραγμένης εποχής του εικοστού αιώνα, μιας εποχής που άρπαξε στα βρόχια της τουλάχιστον δυο γενιές και τις περιδίνισε καταστρέφοντας ανθρώπους και όνειρα.

 

ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
 

 

--------------

Ο Αλέξανδρος Γ. Τσαγκαρέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Αφού ολοκλήρωσε εκεί τις εγκύ- κλιες σπουδές του ήρθε στην Αθήνα για να φοιτήσει στην Φιλοσοφική Σχολή στο Πανεπιστήμιο. Στην λογοτεχνία έκανε μια πρώτη εμφάνιση ενώ ακόμα ήταν φοιτητής, με δημοσιεύσεις διηγημάτων στον τοπικό τύπο της Μυτιλήνης, αλλά ασχολήθηκε ουσιαστικά με την συγγραφή μετά την συνταξιοδότησή του. Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: Σταγόνες στην Πέτρα – εκδ. Κα- στανιώτης (2001), Αλκαίος ο Λέσβιος – εκδ. Εύανδρος (2005), Η Λίμνη της Φωτιάς – εκδ. Μπατσιούλας (2010) και Εύρηκα – εκδ. Μπατσιούλας (2012). Κυκλοφορεί επίσης η έμμετρη θεατρική του σάτιρα Τ’ Ανεμογκάστρι από τις εκδ. Μπατσιούλας (2011). Το μυθιστόρημά του Αλκαίος ο Λέσβιος κυκλοφορεί στο εξωτερικό, στα Αγγλικά, σε δική του μετάφραση, με τον τίτλο Once Upon a Time, on Lesbos - AuthorHouse . Διηγήματά του, όπως και ποιήματα, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά. Ακόμα, έχει τιμηθεί με τον Α! Έπαινο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης.

Μοιράσου το άρθρο!