Λήμνος

05/01/2013 - 08:40

Σοκ στο ελληνικό βόλεϊ και στη Λήμνο – Πέθανε ο Νίκος Σαμαράς!

Σοκ στο ελληνικό βόλεϊ και στη Λήμνο – Πέθανε ο Νίκος Σαμαράς!

 

Ένας από τους κορυφαίους διαγώνιους που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό βόλεϊ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών, από ανεύρυσμα.
Ο παλαίμαχος πετοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Παρασκευής στο Λαϊκό Νοσοκομείο (04/01), όπου είχε διακομισθεί.
 
Ο Νίκος Σαμαράς ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στην καριέρα φόρεσε τη φανέλα κορυφαίων συλλόγων της Ελλάδας και όχι μόνο. Ορεστιάδα, Ηρακλής, Παναθηναϊκός ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί του στη χώρα μας για να ακολουθήσουν ομάδες σε Ιταλία και Ισπανία.
 
To Σεπτέμβριο του 2011 μετακόμισε στη Λήμνο με την οικογένειά του και ίδρυσε το Sports Club "Λήμνος" , λαμβάνοντας πέρυσι και φέτος μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αγωνιζόμενος κι αυτός με τη νεοσύστατη ομάδα, προσφέροντας εμπειρία και καθοδήγηση.
 
Διακρίσεις
 
- Μέλος Ενικής ομάδας Πετοσφαίρισης Εφήβων - 160 συμμετοχές
 
- Μέλος Εθνικής ομάδας Πετοσφαίρισης Ανδρών - 300 συμμετοχές
 
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων Αθήνα 1989
 
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Αθήνα 1994
 
- 2η θέση στο κύπελλο συνομοσπονδίας (SEV) Ευρώπης με το σύλλογο πετοσφαίρισης Ορεστιάδα
 
- Κυπελλούχος Ελλάδος με τον σύλλογο Ηρακλή Θεσσαλονίκης 2000

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Λήμνου

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του σπουδαίου ανθρώπου και αθλητή Νίκου Σαμαρά συγκλόνισε την κοινωνία της Λήμνου και όλους όσους τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του.

Η ανεκτίμητη συνεισφορά του Νίκου στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και η προσπάθεια του για την αναβάθμιση του αθλήματος που τόσο αγάπησε και στο νησί μας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς νέους ανθρώπους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Θα λείψει σε όλους μας και ιδίως στα νέα παιδιά που ενέπνευσε  με το ήθος και την αγωνιστικότητα του. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!