Μedia

20/02/2013 - 06:15

Αθώοι! Χρήστος Βαλασέλλης και Μανώλης Γιαννακέλος.

Αθώοι! Χρήστος Βαλασέλλης και Μανώλης Γιαννακέλος.

yle="text-align: justify;">Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης χθες Τρίτη 19/03/2013 έκρινε ομόφωνα αθώους τους Χρήστο Βαλασέλλη και Μανώλη Γιαννακέλο και τους απάλλαξε από την κατηγορία της  "παράβαση νομοθεσίας περι ραδιοσταθμών". Στο πλευρό τους στάθηκαν εργαζόμενοι καταξιωμένοι της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μέσων Ενημέρωσης Λέσβου, οι οποίοι χειροκρότησαν με θέρμη κατά την ανακοίνωση της αθώωσης.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη 12/03/2013 ο Χρήστος Βαλασέλλης δημιουργός του "Jayzee" συνελήφθη μετά από ανώνυμη καταγγελία. Μαζί του συνελήφθη και Μανώλης Γιαννακέλος (ιδιοκτήτης της Τηλεόρασης Μυτιλήνης) επειδή παρείχε "φιλοξενία" στο jayzee.

Το δικαστήριο με εισήγηση και της Εισαγγελίας δέχτηκε τους ισχυρισμούς του Χ.Βαλασέλλη για εκπομπή τηλεοπτικού σήματος χαμηλής ισχύος, λόγω πειραμάτων του νέου του λογισμικού για τηλεοπτικό αυτοματισμό, ενώ αναγνώρισε και το επί σειρά ετών έργο του.  Επίσης θα επιστραφούν όλα τα μηχανήματα που είχαν κατασχεθεί.

Ο ίδιος μετά την περιπέτεια που υπέστη δήλωσε: "Πανηγυρική αθώωση για όλες τις κατηγορίες και επιστροφή των κατασχεθέντων. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες υποστηρικτές για τα μηνύματα και τα καλά λόγια και όσους παραβρέθηκαν δίπλα μου στο Δικαστήριο Μυτιλήνης"

 

Ας σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός σε όλο το κόσμο για το Jazler (εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα). Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκόσμια ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα.

Για την περιπέτεια του ο Χρήστος Βαλασέλλης είχε γράψει πριν μέρες:

"Το γεγονός της σύλληψης αλλά και κατάσχεσης των μηχανημάτων όπου έκανα τις πειραματικές μου δοκιμές αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μονίμως τρέχει σε 2 ταχύτητες.

Την ώρα που μια τεχνολογία όπως η πυρηνική ενέργεια μπορεί είτε να αφαιρέσει ζωές, αλλά και να προσφέρει έργο στο κοινωνικό σύνολο, με τον ίδιο τρόπο όταν εγώ χρησιμοποιώ και αναπτύσσω μια τεχνολογία για την έρευνά μου χωρίς να ενοχλώ κανέναν, και άλλοι ακόμα και στην Αθήνα (κάτω από την μύτη της ΕΕΤΤ) εκπέμπουν παράνομα ρόζ κανάλια και τηλεπωλήσεις χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, και που κλιμάκιο της ΕΕΤΤ κινήθηκε με πρωτοφανής ταχύτητα και μυστικότητα για να με συλλάβει, δείχνει ότι ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην ωριμότητα να αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά μεταξύ εξέλιξης και εκμετάλλευσης, και να εφαρμόζουμε το γράμμα του νόμου μόνο για όσους έχει γραφτεί και τους συμφέρει να τον χρησιμοποιήσουν. Όχι μόνο για τις συχνότητες, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που μαστίζουν την Ελληνική κοινωνία, οι νόμοι είναι επίτηδες ασαφής και μισοί, έτσι ώστε να χρησιμεύουν στους μεγάλους πελάτες και συνεργάτες όλων των κυβερνήσεων μετά τη μεταπολίτευση.

Επέλεξα να μείνω στη Μυτιλήνη και να κάνω την έρευνα μου εδώ, γιατί λόγω internet δεν υπάρχει λόγος να μετακομίσω σε κάποια μητρόπολη είτε της Ελλάδας είτε του Εξωτερικού. Έτσι βοηθώ τη πόλη μου και τη χώρα μου. Αλλά απογοητεύομαι όταν είμαι αυτός που πρέπει ΜΟΝΟΣ μου να βρεθώ σε φυλακές και δικαστήρια, ΜΗΠΩΣ και φτάσει στο αυτί των νομοθετών, το χάος που έχουν αφήσει να δημιουργηθεί για να κινούνται τα συμφέροντα των μεγάλων, και να μην υπάρχει περιθώριο και ευκαιρίες εξέλιξης και δημιουργίας από τους νέους Έλληνες που διψάνε να προσφέρουν, αλλά τους έχουνε με χειροπέδες.

Υπάρχουν στοιχεία εντελώς παράνομων τηλεοπτικών σταθμών ψηφιακής εκπομπής που εκπέμπουν από τη ΠΑΡΝΗΘΑ στην ΑΘΗΝΑ, και πιάνουν ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΣΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, και τα κανάλια αυτά εξυπερετούν συμφέροντα ΡΟΖ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΩΝ εκδοτικού οργανισμού ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ, αλλά εμένα που χρησιμοποιούσα ένα μηχανηματάκι μικρής ισχύος 21x15 εκατοστών χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό, ήρθανε με μυστικές διαδικασίες τύπου FBI για να με μπουζουριάσουν στη στενή."

Οι φίλοι των κατηγορούμενων μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

 

(φώτο: Παύλος Αβαγιανός)

Μοιράσου το άρθρο!