Μedia

19/01/2011 - 20:35

Μια ληστεία και το "Πρώτο Θέμα",ένα Τούρκικο κανάλι,ο Πάνος Σόμπολος και...η δημοσιογραφία!

Ας δούμε μερικά γεγονότα...

Πρώτο συμβάν.Μια ληστεία γίνεται στην περιοχή της Φάρκαινας στη Χίο. Η είδηση δημοσιεύεται στο chiosnews.gr το Σάββατο 15/01/2011.Στην ιστοσελίδα chiosnews υπήρχε επίσης και η είδηση για κλοπή στο πλοίο "Μυτιλήνη".3 μέρες μετά η είδηση αναπαράγεται από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Μόνο που ο συντάκτης ...κάνει το μοιραίο λάθος και αναφέρει ότι η ληστεία έγινε στην Φάρκαινα Λέσβου!!!!  Χθες ενημερώσαμε  τους υπεύθυνους της ηλεκτρονικής έκδοσης , μάταια το λάθος (μέχρι τώρα) παραμένει!! Και το εκπληκτικό είναι ότι η είδηση αναπαράγεται και από άλλες Ιστοσελίδες!!!!  Πάει έληξε η Φάρκαινα είναι στη Λέσβο.

Δεύτερο συμβάν. Δημοσιογράφος δηλώνει ότι έδωσε συνέντευξη στο TRT(κρατικό κανάλι Τούρκικης τηλεόρασης) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 6 μέρες πέρασαν από την υπόσχεσή του ότι θα αναρτήσει το βίντεο και ...ακόμη περιμένουμε!!!!

Τρίτο συμβάν. Πάνος Σόμπολος  στο MEGA.Αποδεικνύεται,με αφορμή τη σύλληψη της Γερμανίδας που κατηγορείται για τρομοκρατία, ότι ήταν "παπαγάλακι" της Ασφάλειας!  Μετέδωσε σαν "παπαγάλακι" την "είδηση" ότι η Γερμανίδα προέρχεται από οικογένεια τρομοκρατών.Τώρα τρέχει το MEGA να βρει τρόπους να καλύψει την γκάφα του.

Στην Ελλάδα οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να δηλώσει ότι είναι δημοσιογράφος! Δεν είναι υπερβολή! Άνθρωποι χωρίς καμία μόρφωση ,που μάλλον δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν στη ζωή τους, εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι! Άνθρωποι που δηλώνουν "λειτουργοί"  ενώ ίσως θα έπρεπε να ήταν φυλακή...Ο χώρος του διαδικτύου ευνοεί ιδιαίτερα αυτή τη λογική. Κάθε  μέρα εμφανίζεται και ένα ενημερωτικο portal από μεγαλοδημοσιογράφους και μη. Στελεχώνονται από άτομα που ένας θεός ξέρει τι είναι... Η ταχύτητα που αναπαράγονται οι ειδήσεις είναι τρομερή. Η αναπαραγωγή είναι σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και μια είδηση με ερωτηματικό...γίνεται γεγονός χωρίς αμφιβολία. Ποτέ άλλοτε οι ειδήσεις δεν γνώρισαν τόση παραμόρφωση!!!

Παράδειγμα πριν μερικές ημέρες στην εφημερίδα "Εμπρος" υπήρχε ένα άρθρο με τίτλο "Μόνη της η ΝΕΛ  στο Βόρειο Αιγαίο?' (με ερωτηματικό). Τις επόμενες ημέρες αν και  η εφημερίδα έγραψε ότι τελικά δεν μένει μόνη η ΝΕΛ  στο Αιγαίο... στο διαδίκτυο (αν κάνετε μια έρευνα) θα δείτε ότι όλοι σχεδόν πέρασαν την είδηση χωρίς ερωτηματικό  ( η ΝΕΛ μένει μόνη στο Βόρειο Αιγαίο!) Κανείς δεν έψαξε τη συνέχεια του θέματος...διότι εντυπωσιάζει το "μένει μόνη της"

Και για επίλογο να σας θυμίσουμε ότι ΕΜΕΙΣ ως Lesvosnews.net  ΔΕΝ δηλώνουμε  δημοσιογράφοι !!! Δηλώνουμε Πολίτες!

Μοιράσου το άρθρο!