Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

18/08/2023 - 08:02

Δοκιμάζοντας ελαιόλαδα στο Σίγρι!

Γευσιγνωσία Ελαιολάδου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου!

Τι αναφέρει το Μουσείο σε ανάρτηση:

Για αυτή τη γευστική εκδήλωση, το Μουσείο συνεργάστηκε με το Ol’eve Family Estate & Products, ελαιοτριβείο στο Σίγρι. Μέρος των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού, που συντονίζει και φιλοξενεί το Μουσείο, αυτές οι γευστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται για να τιμήσουν τη γαστρονομία της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO. Οι επισκέπτες είχαν μια υπέροχη εμπειρία δοκιμάζοντας διαφορετικά έλαια "ol’eve"!

Ο κ. Αντώνης Τιρπιντήρης αναφέρθηκε στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που εμπλέκεται στην προσπάθεια καλλιέργειας ελαιώνα σε άγονο έδαφος στη δυτική Λέσβο καθώς και στον καινοτόμο σχεδιασμό του ελαιοτριβείου. Ο κ. Vaggelis Tirpintiris αναφέρθηκε στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου που παράγεται στη γη της οικογένειας με μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας.

Οι συμμετέχοντες στη γευστική εκδήλωση δοκίμασαν ελαιόλαδα διαφόρων κατηγοριών που τους επέτρεψαν να διακρίνουν τις διαφορές μεταξύ τους σε οξύτητα και άρωμα. Η οξύτητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και το σημάδι που αφήνει στο στόμα και το λαιμό χρησιμοποιήθηκαν ως εφαλτήριο για την ερμηνεία της γεύσης, της αίσθησης και του αρώματος των ποικιλιών ελιάς που καλλιεργούνται τοπικά, εθνικά και διεθνώς.

Εκτός από το ελαιόλαδο, η οικογενειακή βιομηχανία Ol’eve καλλιεργεί και νόστιμες ελιές, μέλι, superfoods, αλάτι, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και πολλά άλλα!

Μοιράσου το άρθρο!