Skip to main content

Δράσεις ορνιθοπαρατήρησης και ευαισθητοποίησης του Γυμνασίου Καλλονής

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκε η δράση ορνιθοπαρατήρησης και ενημέρωσης του Παναρέτειο Γυμνάσιο Καλλονής  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και στον υγρότοπο στη Σκάλα Καλλονής.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το ΔΙΕΠ του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης που φιλοξενούσαν μαθητές πρόσφυγες, έζησαν αξέχαστες εμπειρίες γνωρίζοντας για την σημαντικότητα των υγροτόπων του νησιού και ανακαλύψαν την πλούσια φύση της Λέσβου.

Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής όπου ενημερώθηκαν για τους υγροτόπους του νησιού και την αξία τους, όπως και την βιοποικιλότητα που υποστηρίζουν από τα στελέχη της  ομάδας βιοποικιλότητας / γεωποικιλότητας του Μουσείο κα. Τσονίδου Εβίτα και κ. Δελληγιάννη Άγγελου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για τα είδη πουλιών των υγροτόπων και δράσεις που υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν διάφορα είδη πουλιών  μέσα από τις ειδικές καρτέλες αναγνώρισης πουλιών των υγροτόπων της Λέσβου αλλά και στο φυσικό τους περιβάλλον, γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά τους και για την μετανάστευση τους κατά την διάρκεια ορνιθοπαρατήρησης στις εκβολές του ποταμού Τσικνιά στην Σκάλα Καλλονής. Η παρατήρηση πουλιών πραγματοποιήθηκε με τον ειδικό εξοπλισμό (κυάλια, τηλεσκόπια) εξερευνώντας την ποικιλία των πουλιών που βρίσκονταν στον υγρότοπο, ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της Λέσβου.

Η εξόρμηση εντάσσεται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.grwww.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία