Skip to main content

Οι Αβοκέτες μαζί με τους μικρούς νεοσσούς τους έκλεψαν την παράσταση...

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για την αξία των υγροτόπων της δυτικής Λέσβου και οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου /Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής. 

Καθώς διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από το νησί μας, τα στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στον σημαντικότερο υγρότοπο της Λέσβου, στις Αλυκές Καλλονής.

Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας τον ειδικό εξοπλισμό του Μουσείο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  την ιδιαίτερη ορνιθοπανίδα της περιοχής που βρίσκεται αυτή την περίοδο στους υγροτόπους με την χρήση κυαλιών και τηλεσκοπίων και μαθαίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά είδη πουλιών από τις ειδικές καρτέλες   αναγνώρισης πουλιών.

Μέσα από τα  παρατηρητηρία ορνιθοπατήρησης οι συμμετέχοντες είδαν δεκάδες Φλαμίνγκο,Καλαμοκανάδες, Λευκοτσικνίαδες, Ασημόγλαρους, Νανογλάρονα, και Μαυροκέφαλους Γλάρους. Παρατηρήσαν επίσης τον Λευκοπελαργό, την Νανοσκαλίδρα, και τον Πρασινοσκέλη. Ιδιαίτερη εντύπωση στην απογευματινή περιήγηση έκαναν οι Αβοκέτες μαζί με τους μικρούς νεοσσούς τους, που  είχαν την ευκαιρία να δουν οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση  των συνεργάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

δδ

Η εξόρμηση εντάσσονταν στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Κατά τη διάρκεια του 2024, προγραμματίζονται εκτός από εξορμήσεις για το κοινό, επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διακίνηση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

δ

Περισσότερα για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία