Skip to main content

Περιήγηση στις ανθισμένες άγριες ορχιδέες στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, ώρα 11.30-13.00

Ελάτε να  μοιραστούμε μοναδικές εικόνες των απολιθωμάτων και των ανθισμένων τοπίων της Δυτικής Λέσβου!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λέσβου να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του Απολιθωμένου Δάσους κατά την περίοδο της ανθοφορίας.  

Το Μουσείο διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 11.30-13.00   περιήγηση στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στη θέση Μπαλή Αλώνια όπου εμφανίζεται ο σημαντικότερος βιότοπος της άγριας ορχιδέας της Λέσβου (Ophrys lesbis).

Κατά την περιήγηση η βιολόγος του Μουσείου Βασιλική Κακάμπουρα θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τα είδη των άγριων ορχιδεών και πλήθους αγριολούλουδων που ανθοφορούν στο Πάρκο!

Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στην θέση “Κύρια Απολιθωμένη”, πέρα από τα μοναδικής αξίας απολιθωμένα δένδρα που φιλοξενεί, μας αναδεικνύει την μοναδικότητα του με την ανθοφορία «άγριων «ορχιδεών». 

Το Πάρκο εκτός από τις μοναδικές απολιθωματοφόρες θέσεις γιγάντιων ιστάμενων απολιθωμένων κορμών σεκόιας και πευκίδων ηλικίας 18 εκατομμυρίων ετών, που συγκροτούν ένα ανεπανάληπτο μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, αποτελεί έναν βοτανικό κήπο σημαντικής βιοποικιλότητας, με φυσικό πλούτο σπάνιων ειδών, αξιοθαύμαστης ποικιλότητας κατά την περίοδο της ανθοφορίας, μια ιδανική θέση για την παρατήρηση και αναγνώριση της άγριας χλωρίδας στη Δυτική Λέσβο. 

Η εξόρμηση εντάσσεται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις