Ναυτιλιακά - Μεταφορές

01/04/2014 - 00:10

Από Ιούνιο αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνη - Αθήνα με 9,89 ευρώ

yle="text-align: justify;">Ήταν το πρωταπριλιάτικο ψέμα του Lesvosnews.net ....και του χρόνου...

Τον δρόμο που χάραξε η Ryanair ακολουθούν πολλές αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού οι οποίες σχεδιάζουν ή έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Οι προβλέψεις για νέο ρεκόρ 19 εκατ. τουριστών και το 2014 (σ.σ.: οι ξενοδόχοι πουλάνε από τώρα πακέτα) έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των αεροπορικών ξανά στην Ελλάδα, ύστερα από ένα διάστημα κατά το οποίο πολλές εταιρείες είχαν αφαιρέσει από τον χάρτη τους την Αθήνα.
 
Η Ryanair μπορεί να γκρίνιαζε για τις υψηλές χρεώσεις του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», αλλά τελικά δημιούργησε βάση στο αεροδρόμιο, από όπου θα πετάει προς έξι προορισμούς (Πάφος, Λονδίνο, Μιλάνο, Ρόδος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη).
Μπορεί οι επαφές  με την Ryanair  για τη Λέσβο να ναυάγησαν αλλά υπάρχει απρόσμενα θετική εξέλιξη από την εταιρεία  low-cost Condor. Aπό αρχές Μαΐου, η Condor, η αεροπορική εταιρεία του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook θα ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις από πολλά γερμανικά αεροδρόμια προς Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Ρόδο, Πρέβεζα, Κέρκυρα και Μυτιλήνη με ενδιαμέσους σταθμούς βάσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Condor είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική της Γερμανίας και έχει βάση στη Φρανκφούρτη, ενώ διαθέτει «σίγουρους πελάτες», που προέρχονται από την Thomas Cook.
 
 H Condor θα δημιουργήσει δύο βάσεις στην Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τα μέσα Ιουνίου η Condor ακολουθώντας την πολιτική της Ryanair θα διαθέσει πάνω  100.000 εισιτήρια με 9,89 ευρώ για εσωτερικούς προορισμούς!
Οι προορισμοί θα είναι για  :
 Αθήνα – Θεσσαλονίκη –  Αθήνα  4 καθημερινές πτήσεις
Αθήνα – Μυτιλήνη – Αθήνα  2 πτήσεις, καθημερινά εκτός Κυριακής  (υπό συζήτηση: από και προς Θεσσαλονίκη 1 πτήση)
Αθήνα – Σαντορίνη – Αθήνα 2 πτήσεις, καθημερινά εκτός Κυριακής
Αθήνα – Ηράκλειο – Αθήνα 2 πτήσεις, καθημερινά εκτός  Τετάρτης και Κυριακής  (υπό συζήτηση: από και προς Θεσσαλονίκη 1 πτήση)
Αθήνα – Ρόδο– Αθήνα 3 πτήσεις, καθημερινά Κυριακής εκτός Παρασκευής  ( υπό συζήτηση: από και προς Θεσσαλονίκη 1 πτήση)
Αθήνα – Κέρκυρα – Αθήνα 3 πτήσεις καθημερινά

Κρατήσεις για τη συγκεκριμένη προσφορά θα γίνονται από 1 Μαΐου  στο cheap flights  Condor.com  και στο ελληνικό website  airfasttickets.gr

Το πρώτο βήμα για την κάθοδο της Condor στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη  διεθνή τουριστική έκθεση ITB Berlin.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Condor θα παρουσιάσει περισσότερες πληροφορίες για τη συμφωνία. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά η Condor έρχεται στη Λέσβο χωρίς να ζητάει έξτρα χρήματα όπως είχε συμβεί με την Ryanair.

Μοιράσου το άρθρο!