Περιβάλλον

17/01/2016 - 10:50

Πλημμύρισε η Καλλονή - Καρδιοχτύπησαν οι Καλλονιάτες

Από τον μεγάλο όγκο του νερού της βροχής υπερχείλισε τα ξημερώματα ο ποταμός στην Καλλονή Λέσβου στο γνωστό σημείο μπροστά από το Κέντρο Υγείας αλλά και μπροστά από το δημοτικό σχολείο όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ νερά μπήκαν και στο ισόγειο ενός σπιτιού. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και του Δήμου από το πρωί επιχειρούν προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι.

 
Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος «το πρωί τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα όμως τα συνεργία δουλεύουν ασταμάτητα  και πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».  Επίσης μηχανήματα του δήμου επιχειρούν για την απομάκρυνση βράχων που αποκολλήθηκαν στο δρόμο προς Πέτρα στο ύψος του στρατοπέδου ενώ από βραχυκύκλωμα, φωτιά πήρε και μια κολόνα της ΔΕΗ στα Παράκοιλα. Σε όλες τις περιπτώσεις παρενέβη ο μηχανισμός που ήταν σε ετοιμότητα λόγω του έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων, και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται.
 
Οι Καλλονιάτες καρδιοχτύπησαν άλλη μια φορά αφού σε κάθε έντονη νεροποντή ξυπνούν οι μνήμες των μεγάλων πλημμυρών όπως του 2005 αλλά και του 2011. Πάντως αυτή τη φορά τα προβλήματα δεν ήταν μεγάλα ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν καθαριστεί φρεάτια αλλά και  πολλά σημεία του ποταμού.
 
Προβλήματα και στους αγροτικούς δρόμους σε όλο το νησί, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού μικροκαταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.
 
“Σε άλλα σημεία του νησιού μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από την κακοκαιρία, ενώ η επιφυλακή του μηχανισμού συνεχίζεται λόγω του χιονιά που αναμένεται να χτυπήσει και τη Λέσβο τις πρωινές ώρες» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας  . Αλάτι έχουν προμηθευτεί όλες οι περιοχές και προληπτικά θα ρίξουν σήμερα το βράδυ στα συνήθη σημεία για δημιουργία παγετού.
 
 
ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / Μυρσίνη Τζινέλλη
 
φώτο: Γέφυρα Αρίσβης Κυριακή 17/01/2016 Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Καλλονής ( φωτο by Nabaho Kayak)
 
 

Μοιράσου το άρθρο!