Πολιτική

01/02/2021 - 16:24

Απάντηση Αντωνέλλη στις καταγγελίες Κυρίτση "περί σκανδάλων"

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 27/01/2021 μετά από παραίνεση του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη Κωνσταντίνου, ενημέρωσα ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το σώμα σχετικά με τις καταγγελίες περί σκανδάλων της κας Κυρίτση που είδαν το φώς της δημοσιότητας και αφορούσαν δύο θέματα της προηγούμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.  

Είπα, λοιπόν, για το θέμα των καταγγελιών που αφορούσαν την αποζημίωση των κατοίκων του Ζυφιά Χίου ότι στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε έρθει προς συζήτηση το αίτημα θεραπείας του δικηγόρου των κατοίκων επί προηγούμενης απορριπτικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (απόφαση η οποία απορρίφθηκε με τις ψήφους των κ. Χατζηκομνηνού, Αντωνέλλη, Βλάττα κ.λ.π ). Το αίτημα θεραπείας απορρίφθηκε εκ νέου με τις ψήφους και των προαναφερόμενων.

Ως προς το θέμα του αιτήματος αποζημίωσης του κ. Φραντζή ανέφερα τα εξής: ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής -εν προκειμένω ο Περιφερειάρχης- οφείλει εκ του νόμου να εισάγει προς συζήτηση/απόφαση στο σώμα της Οικονομικής Επιτροπής ΚΑΘΕ αίτημα που απευθύνεται σε αυτή. Επί του αιτήματος του συγκεκριμένου κυρίου υπήρχε απόφαση κατά πλειοψηφία, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, να ζητηθεί νομική γνωμάτευση από δικηγόρο. Στην εν λόγω συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην ημερήσια διάταξη είχε έλθει προς συζήτηση η αποδοχή ή όχι της νομικής γνωμάτευσης σχετικά με το αίτημα του κ. Φραντζή. Ο Περιφερειάρχης είχε καλέσει και παρίστατο ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ Καλλίας, ο οποίος διατύπωσε αντιρρήσεις περί της θετικής γνωμοδότησης της δικηγόρου. Η άποψή του επηρέασε καθοριστικά την ψήφιση του θέματος καθώς αυτό δεν  εγκρίθηκε.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά που προκύπτουν από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και για τα οποία ενημέρωσα το σώμα τονίζοντας ότι όπως αποδεικνύεται  ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Περιφερειάρχης όχι μόνο λειτούργησε σύμφωνα με το νόμο αλλά και ψήφισε, τόσο εκείνος όσο και εμείς οι σύμβουλοι της παράταξής του, κατά συνείδηση – κάτι που βεβαίως πράττουμε πάντα όταν καλούμαστε να αποφασίσουμε για θέματα της Π.Β.Α.. Η ψηφοφορία  των μελών της παράταξης του κ. Μουτζούρη διαμορφώθηκε ως εξής: ΚΑΤΑ οι κύριοι Βλάττας και Χατζηκομνηνός και ΛΕΥΚΟ ο Περιφερειάρχης , εγώ και ο κ. Βρουλής – μιας και προφανώς δεν είχαμε διαμορφώσει  αποκρυσταλλωμένη άποψη 

Εκτιμώντας καλόπιστα ότι η κ Κυρίτση προφανώς δεν είχε πλήρη ενημέρωση όταν προέβει στις καταγγελίες περί σκανδάλων (λόγος για τον οποίο δεν βγήκε άμεση ανακοίνωση/απάντηση στις κατηγορίες της κ. Κυρίτση)  ζητήσαμε να ανακαλέσει μετά την εξιστόρηση των γεγονότων.  

Δυστυχώς η κ. Κυρίτση όχι μόνο δεν ανακάλεσε αλλά σήμερα προχώρησε σε νέα επίθεση κατά της Περιφερειακής Αρχής για «ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΣΟΥΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η ιστόρηση των όσων συνέβησαν αποδεικνύει ποίοι χρησιμοποιούν την υποκρισία και το θράσος για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Προφανώς για λίγη δημοσιότητα..; Ή μήπως γιατί τους είναι άγνωστη η διαδικασία της μη ποδηγετούμενης ψηφοφορίας; 

Ότι και αν τους συμβαίνει, είναι λυπηρό… και δεν θα επανέλθω. 

 

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής 

 η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης 

Οικονομικών και Πολιτισμού 

Αναστασία Αντωνέλλη

Μοιράσου το άρθρο!