Πολιτική

29/08/2022 - 20:25

Για την Ιερά Μονή Δαμανδρίου στον Πολιχνίτο

238.900€ από την Περιφέρεια

O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα την Σύμβαση Κατασκευής του Έργου ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΝΔΡΙΟΥ Λέσβου συνολικής δαπάνης 238.900€.

 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά διαβάζω ότι παίρνει επιτέλους τον δρόμο της υλοποίησης το έργο της Αποκατάστασης & Ανάδειξης του κτιρίου του τ. Γηροκομείου στην Ιερά Μονή Δαμανδρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Πολιχνίτο. Ένα έργο που είχαμε προγραμματίσει το 2017, εντάσσοντας το στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με Π/Υ 300.000 €, μετά από αίτημα του ηγουμένου της Μονής, Πάτερ Μιχαήλ Τυροπώλη.

Ένα κτίριο που για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία του, ανεγέρθη το 1939 και λειτούργησε ως Γηροκομείο μέχρι το 1989. Όμορφες αναμνήσεις από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο χωριό..

Το κόστος των μελετών & της οικοδομικής άδειας του εργου κάλυψε η Μονή.

Χαίρομαι που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά στην υλοποίηση του έργου, λυπάμαι πολύ όμως που δεν είναι πλέον στο μοναστήρι ο π. Μιχάλης, ο οποίος το είχε ως όραμα και ήταν ο πρωτεργάτης της προσπάθειας να ξαναζωντανέψει το Μοναστήρι τα τελευταία χρόνια.

Θ. Βαλσαμίδης

Μοιράσου το άρθρο!