Πολιτική

16/05/2013 - 11:59

Καταγγελία Αγ. Παρέμβασης για το ξεπούλημα του αγώνα των εκπαιδευτικών από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

trong>Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών της Λέσβου

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις της ΟΛΜΕ ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) για το πραξικόπημα που έστησαν στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα την Τετάρτη 15/5.

Ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, μεθόδευσαν με απίστευτες διαδικασίες το θάψιμο της απεργίας και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Καταγγέλλουμε ειδικότερα τον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Λέσβου, πλειονοψηφήσαντα σύμβουλο του ΔΣ, Α. Κουτσαντώνη, ο οποίος ψήφισε λευκό ενώ είχε εντολή για υπερψήφιση της απεργίας μέχρι το τέλος.

Αποδείχθηκε ακόμα για άλλη μια φορά περίτρανα ότι στις πιο κρίσιμες στιγμές των αγώνων, μπροστά στο ενδεχόμενο της ρήξης και της ανατροπής, η καθεστωτική Αριστερά γίνεται ουρά του συστήματος, συμμορφώνεται και ξεκόβει από τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού.

Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και για τον οριστικό ενταφιασμό της συνδικαλιστικής προδοσίας.

Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν!

Μοιράσου το άρθρο!