Πολιτική

20/11/2013 - 11:44

«Κοροϊδία του φίλαθλου κόσμου» από την Περιφέρεια καταγγέλει ο Β. Τεντόμας

yle="text-align: justify;">Στη σημερινή έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και της Γ.Γ. Αθλητισμού για την εκτέλεση του έργου «επισκευής και αναβάθμισης του δημοτικού σταδίου Μυτιλήνης» και παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. περιφερειάρχη ότι «τα πάντα όλα είναι έτοιμα για τη δημοπράτηση του έργου», εμείς φύγαμε από τη συνεδρίαση με περισσότερα ερωτηματικά και απορίες, από ό,τι είχαμε πριν.

Ο κ. περιφερειάρχης δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοπρατηθεί το έργο όμως:

  • Για «όλες τις μελέτες έτοιμες» ακούμε και μελέτες δε βλέπουμε.
  • Άδεια δόμησης δεν έχει εκδοθεί (ούτε καν κατατεθεί σχετικός φάκελος στη πολεοδομία).
  • Το επιχείρημα ότι στην ουσία δε χρειάζεται οικοδομική άδεια για τη δημοπράτηση και ότι το έργο θα ξεκινήσει με απλή ειδοποίηση της Αστυνομίας 48 ώρες πριν την έναρξη των εργασιών, είναι εξωφρενικό!
  • Τεύχη δημοπράτησης και τρόπος επιλογής του περιορισμένου αριθμού εργοληπτών που θα κληθούν να δώσουν προσφορές «θα» τακτοποιηθούν από τη Τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, άρα σήμερα δεν είναι διαθέσιμα.
  • Η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το «κατεπείγον» της υπόθεσης και τον αντίστοιχο τρόπο δημοπράτησης δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη και καθόλου δεν εξασφαλίζεται από το γεγονός ότι το ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη προηγούμενη Προγραμματική Σύμβαση που σε κάποιο σημείο αναφέρει: Σημειώνεται ότι η ανέλιξη της ομάδας στην Ά Εθνική Κατηγορία έγινε πολύ πρόσφατα ενώ η έναρξη του πρωταθλήματος τον Αύγουστο προσδίδει στις παρεμβάσεις τον χαρακτήρα του «κατεπείγοντος».

Στην αρχή μας είπαν ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΛΚ (Αύγουστος). Μετά μας είπαν τέλος Σεπτέμβρη, μετά για τέλος Οκτώβρη και τώρα για αρχές Γενάρη 2014.

Εμείς τους είπαμε από τότε και το λέμε και τώρα, το γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές της souper leage δεν θα είναι έτοιμο ούτε τον Ιούνιο του 2014.

Αποδεχτήκαμε την απόφαση του περιφ. συμβουλίου για παραβίαση του ΓΠΣ Μυτιλήνης. Είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση και ο καθένας παίρνει την ανάλογη πολιτική ευθύνη και όλοι θα κριθούμε από τις επόμενες γενιές.

Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να βάλουμε τρικλοποδιές στο έργο, που δεν θα ήταν για μας και πολύ δύσκολο.

Όμως συνεχίζουμε να μην ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη κοροϊδία του φίλαθλου κόσμου και καταγγέλλουμε τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται μήνες τώρα στις πλάτες τους.

Γι’ αυτό και σήμερα, συνεπείς με ό,τι μέχρι σήμερα υποστηρίξαμε,  ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ.

 

Μυτιλήνη 20-11-2013

Από το γραφείου τύπου

της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!