Πολιτική

30/04/2020 - 08:49

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης:Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Ασύλου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης στηρίζει τον πραγματικά δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην υπηρεσία ασύλου.

Όλα αυτά τα χρόνια που η χώρα αντιμετωπίζει το κύμα προσφύγων – μεταναστών οι κυβερνήσεις, τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή, δημιούργησαν έναν ακόμα εργασιακό μεσαίωνα, οδηγώντας τους εκατοντάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε μία συνεχή εργασιακή ανασφάλεια.

Αυτό  φάνηκε και από τις τελευταίες εξελίξεις, με την απόφαση του Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, που εν μέσω εξαγγελθείσης κινητοποίησης των εργαζομένων, ανανέωσε συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργαζομένων, «ξεχνώντας» και αφήνοντας απ’ έξω 17 εργαζομένους. Επί της ουσίας απέλυσε τους 17 συμβασιούχους που δεν τους περιέλαβε στην απόφαση, με το πρόσχημα «ανυπέρβλητων νομικών κωλυμάτων». Φαίνεται πως το ανυπέρβλητο νομικό κώλυμα της κυβέρνησης είναι ο σεβασμός στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές της κυβέρνησης και του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στην υπηρεσία ασύλου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μυτιλήνη, 29 Απριλίου 2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Παναγιώτης Βαλάκος

Στρατής Κόμβος

Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!