Skip to main content
|

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Λέσβου για την οικοπεδοποίηση της παραλίας της Σκάλας Ερεσού

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Λέξεις Κλειδιά :
Ερεσός_Θεματικό Πάρκο

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Λέσβου για την οικοπεδοποίηση της παραλίας της Σκάλας Ερεσού.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!

 

Ενημερωθήκαμε για την καταγγελία της Πρωτοβουλίας υπεράσπισης  της παραλίας της Σκάλας Ερεσού για την προέγκριση που δόθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε ιδιώτη για την κατασκευή 4 κατοικιών και ενός εστιατορίου -μπαρ στην περιοχή της παραλίας που από τον Ψαροπόταμο έως την αρχή του «φοινικοδάσους» αμφισβητείται εάν είναι εντός αιγιαλού ή όχι και ο Δήμος Λέσβου μετά από κινητοποίηση πολιτών έχει προσφύγει σχετικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.   

Η περιοχή μας είχε απασχολήσει πρόσφατα και με την πρόταση του Δήμου για την κατασκευή «Θεματικού υπαίθριου χώρου αναψυχής», με την κατασκευή χώρου στάθμευσης, πλατείας, αμφιθεάτρου, πρόταση για την οποία είμασταν κάθετα αντίθετοι και δίκαια προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολιτών της Ερεσού, αλλά και όλης της Λέσβου.

Εάν από τα σημαντικότερα δημόσια αγαθά της χώρας μας είναι ο αιγιαλός της. Με σχεδόν 16 χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και εκατοντάδες διακεκριμένες παραλίες με γαλάζιες σημαίες, όπως και αυτή της Σκάλας Ερεσσού, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, όχι μόνο για τη μοναδικότητα των αιγιαλών της, αλλά και για τη βιοποικιλότητά τους. Οι δημόσιοι φυσικοί χώροι και πόροι συνιστούν «πράγματα κοινά τοις πάσι», ανήκουν δηλαδή σε όλους τους πολίτες και οφείλουμε όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση τους. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά συμφέροντα που επιδιώκουν την καταπάτηση του αιγιαλού και των παραλιών μας με διάφορα νομικά τεχνάσματα, που στόχο είχαν την παράκαμψη του Συντάγματος.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρεί δημόσια περιουσία και να προχωρήσει σε αποκλεισμό των πολιτών, των μόνων νόμιμων κατόχων κάθε αιγιαλού της ελληνικής επικράτειας, από την ελεύθερη πρόσβασή τους σε αυτόν. Μέχρι σήμερα μπορούμε να παρατηρήσουμε πως, σχεδόν, κάθε «αξιοποίηση» επενδυτικού χαρακτήρα υλοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οδήγησε στην απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες και σε πολλές περιπτώσεις στην ανεπανόρθωτη βλάβη σε ευαίσθητα και μη οικοσυστήματα.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Λέσβου καλούμε το Δήμο Δυτικής Λέσβου να ασκήσει κάθε δικαίωμα για το πάγωμα κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στην παραλία της Σκάλας Ερεσού και να στηρίξει με όλα τα μέσα τη σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που αφορά στην επαναχάραξη του αιγιαλού, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον!!

 

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Λέσβου

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία