Πολιτική

13/06/2020 - 14:51

Κώστας Μουτζούρης: «Περιμένουμε τα νησιά μας να κατακλειστούν από Βορειοελλαδίτες»

Λέσβος, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Αγ. Ευστράτιος, Ψαρά, Φούρνοι, Οινούσσες, νησιά με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και απίστευτο φυσικό κάλλος. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που δοκιμάστηκαν και σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού καλούν τους έλληνες να τα επισκεφτούν και να τα γνωρίσουν.

Αυτός είναι ο στόχος της τουριστικής προβολής που ξεκίνησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον τίτλο «Πάμε Βόρειο Αιγαίο για διακοπές αλλιώς».

Η παρουσίαση της έγινε το  σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουντζούρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Νύκτα.

Ο κ. Μουντζούρης δήλωσε πως πρόκειται για νησιά ταλαιπωρημένα που φυλούν Θερμοπύλες για την Ελλάδα και την Ευρώπη και έχουν την ανάγκη να νιώσουν την αλληλεγγύη των Ελλήνων.

 

«Φέτος περιμένουμε στα νησιά να κατακλειστούν»

«Είμαστε εδώ για θυμίσουμε στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας ότι αυτά τα νησιά στέκονται εδώ και πέντε χρόνια φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης στις επελάσεις που γίνονται από ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα μας με έναν τρόπο παράνομο, έχουν ταλαιπωρηθεί αυτά τα νησιά και δικαιούνται να έχουν την υποστήριξη και παρουσία των ελλήνων ώστε να φανεί η συμπαράσταση και η αρωγή τους» σημείωσε και συνέχισε: «φέτος το καλοκαίρι περιμένουμε στα νησιά του πολιτισμού, της γαστρονομίας, του Ομήρου, του Πυθαγόρα, του Επίκουρου, της Ήρας, του Ελύτη, του Μυριβήλη, να κατακλειστούν από τη Βόρεια Ελλάδα».

Καβάλα: Το κέντρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Βορείου Ελλάδας

Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά με τρία πλοία που θα εκτελούν δρομολόγια όλη τη σαιζόν από την Καβάλα, η οποία όπως είπε ο Περιφερειάρχης έχει γίνει το κέντρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Βορείου Ελλάδας, μιας και δεν γίνονται δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης θα υπάρχει πλοίο τρεις φορές την εβδομάδα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Λήμνο.

Σημείωσε ότι δεν βλέπει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να είναι ευνοϊκά διακείμενες στη σκέψη για ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, εκτός όπως υπογράμμισε αν η γραμμή είναι επιδοτούμενη από το κράτος.

Τόνισε ακόμη ότι εκτός από την ακτοπλοϊκή σύνδεση από την Καβάλα υπάρχει η αεροπορική σύνδεση καθημερινά για τη Λέσβο και κάποιες φορές τη εβδομάδα για Χίο και Λέσβο.

 

Αισιοδοξία για τη σεζόν

Δήλωσε αισιόδοξος ότι η σαιζόν θα είναι καλή εκτός από κάποια ξενοδοχεία, όπως είπε, κυρίως στα Σάμο που δουλεύουν με ξένους τουρίστες και ενδέχεται να μην ανοίξουν λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει.

Στην διαφημιστική καμπάνια συμμετέχουν αφιλοκερδώς γνωστές προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον χώρο των τεχνών, της τηλεόρασης , του αθλητισμού και έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Στέλιος Ρόκκος, η Μιμή Ντενίση και ο Γιώργος Αυτιάς.

Μοιράσου το άρθρο!