Περιοδεία Αθανασίου σε Αγιάσο και Πολιχνίτο - Τι είπε για Καστανιώνα και ιαματικές πηγές
Στην Αγιάσο βρέθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου. Αφού παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, περιόδευσε στο χωριό συνοδευόμενος από το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, καθώς και στελέχη του συνδυασμού του. Συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι του έθεσαν το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμβολή του κ. Αθανασίου στη διάσωση του Καστανιώνα της Αγιάσου από την ασθένεια «έλκος καστανιάς», όταν το 2013 από τη θέση του Υπουργού εξασφάλισε από το «Πράσινο Ταμείο» την αναγκαία δαπάνη για την μελέτη και τον συνεχή επί τρία έτη (2013-2014-2015) εμβολιασμό του Καστανιώνα.
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Με την παρέμβαση αυτή, ο Καστανιώνας της Αγιάσου παραμένει ένα ανυπέρβλητο φυσικό στολίδι της Λέσβου και ένας σπουδαίος παράγοντας της οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της».
Το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Αθανασίου περιόδευσε στα χωριά Βασιλικά, Λισβόρι, Βατερά, Πολιχνίτο και Σκάλα Πολιχνίτου. Εκεί είχε συναντήσεις με τοπικά στελέχη καθώς και καταστηματάρχες της περιοχής. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν η κατασκευή φράγματος στους καταρράκτες της Πέσσας μεταξύ Αχλαδερής και Βασιλικών, το οποίο θα δώσει λύση στο πρόβλημα της άρδευσης της περιοχής.
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε: « Ομολογώ ότι δεν γνώριζα τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του έργου αυτού. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους κατοίκους ότι, εφόσον ενημερωθώ εκτενώς για το θέμα, θα το συμπεριλάβω στις προτεραιότητές μου.
Η περιοχή του Πολιχνίτου είναι μια περιοχή «προικισμένη» από τη φύση. Διαθέτει ιαματικές θερμοπηγές - τις θερμότερες πηγές της Ευρώπης, ένα πλούσιο ελαιώνα, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πανέμορφες παραλίες, πλούσιες γαστρονομικές επιλογές και φιλόξενους ανθρώπους. Ό,τι καλύτερο για να προσελκύσει ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη και να προσφέρει στους κατοίκους της ένα υψηλό βιωτικό επίπεδο.
Χρειάζονται όμως έργα που θα αναδείξουν τον πλούτο αυτό, συνεργασία όλων των βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης και όχι μόνο επιδοματικές πολιτικές για να κλείσουν τις πληγές τους όπως συνέβη μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017. Απαιτούνται γρήγορες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις που θα φέρουν οικονομική και τουριστική ανάπτυξη».