Πολιτική

04/12/2014 - 17:50

Ρωσικό "φλερτ" Σπύρου Γαληνού με "γεύση" Ταρκόφσκι

Με τη κ. Ευγενία Κριτσέφσκαγια Αντιπροέδρου του Κέντρου Πολιτισμού & Ανάπτυξης «ΑΒΑΝΓΚΑΡΝΤ» Ελλάδα – Ασία – Ευρασία και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός και ο Αντιδήμαρχος Καλλονής, Αγίας Παρασκευής & Πολιχνίτου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο στόχο που έχει θέσει ο Δήμαρχος Λέσβου, σε ότι αφορά την ανάπτυξη των πολιτιστικών, θρησκευτικών τουριστικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Λέσβου με τη Ρωσία και το ρωσόφωνο κόσμο, ο οποίος περιλαμβάνει πέρα από τη Ρωσία και τις μεγάλες χώρες της Κεντρικής Ασίας, όπως το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε κυρίως η συνεργασία με τη Ρωσία και κυρίως η αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα στον πολιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό τομέα. Οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν οριστεί για το έτος 2016. Οι επαφές μεταξύ των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Ρωσίας έχουν ξεκινήσει και ο Δήμος Λέσβου σκοπεύει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται. Υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος από πλευράς ρωσικής έχει οριστεί ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός κ. Σεργκέι Πριχόντκο, γεγονός που δείχνει τη σημασία που αποδίδει η μεγάλη αυτή χώρα στη συνεργασία αυτή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της πιθανής έλευσης στη Λέσβο του διάσημου Συγγραφέα Μιχαήλ Ταρκόφσκι, ανιψιού του Μεγάλου Σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι στο πλαίσιο μεγάλης εκδήλωσης του Δήμου Λέσβου για την προσφορά στον πολιτισμό τριών γενεών Ταρκόφσκι. Η εκδήλωση αυτή αν πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει ορόσημο για το πολιτισμό της Λέσβου και θα προβληθεί το νησί διεθνώς.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τόνισε ότι η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων με τη Ρωσία και ότι άμεσος επόμενος στόχος του Δήμου είναι η αδελφοποίηση με μεγάλη Ρωσική πόλη και η προώθηση της επιχειρηματικής και επιστημονικής συνεργασίας και γιατί όχι η ταυτόχρονη συνεργασία του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντίστοιχους φορείς από τη ρωσική πλευρά. Ο Αντιδήμαρχος Καλλονής κ. Βέρρος έχει αναλάβει αυτή τη προσπάθεια από πλευράς Δήμου και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται ήδη. 

Πριν από λίγο καιρό είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία επιχειρηματική συνάντηση Ρώσων Αγοραστών και Επιχειρήσεων από το Βόρειο Αιγαίο στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβαν το Επιμελητήριο Λέσβου και το Ελληνο ρωσικό Επιμελητήριο.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τη συμβολή του κ. Κουλαγίνη στον συντονισμό και την υλοποίηση των ενεργειών αυτών που ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Λέσβου. 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!