Πολιτική

04/01/2013 - 19:50

Σπύρος Γαληνός για τη λίστα Λαγκάρντ: έλεγχος σε όλους και παντού..

Σπύρος Γαληνός για τη λίστα Λαγκάρντ: έλεγχος σε όλους και παντού..

trong>Δήλωση  Συντονιστή Γραμματέα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Σπύρου Γαληνού:

          
Αφού επί δύο και πλέον χρόνια περιέφεραν την επονομαζόμενη ως λίστα Λαγκάρντ, από ερμάριο εις ερμάριο, αφού την έχαναν και την ξανάβρισκαν, αφού την βάφτιζαν τη μια νόμιμη και την άλλη παράνομη, στο τέλος και την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι ,την εμφάνισαν, εν αρχή κουτσουρεμένη, πνίγοντας παράλληλα τις υπόλοιπες.
 
Έπνιξαν τη λίστα του Χριστοφοράκου, με το μαύρο χρήμα απ’ τα ταμεία της Ζήμενς προς τα κόμματα και τους επιφανείς εκπροσώπους τους. Έπνιξαν τη λίστα της Τραπέζης Ελλάδος με τα πάνω από 50000 ονόματα συμπατριωτών μας, που εν μέσω κρίσης, έβγαλαν κάμποσα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό.
 
Σύμφωνα μη τη λίστα που εμφάνισαν, δεν υπάρχουν παρανομήσαντες πολιτικοί, δεν υπάρχουν σύζυγοι, θυγατέρες και γιοί, που ξάφνου πλούτισαν. Μόνο κάτι ξαδέλφες κι εξ αγχιστείας συγγενείς, που προσφέρονται ως πειστήριο αθωότητας κι απενοχοποίησης ενός συστήματος που επιχειρεί, μέσα απ την τέφρα του, να αναγεννηθεί. Ενός συστήματος που στην σκακιέρα της πολιτικής σκοπιμότητας, προσφέρει τον αξιωματικό, για να σώσει τον βασιλιά και να πάρει η παρτίδα παράταση.
 
Είναι προφανές ότι η εντολοδόχος της τρόικας κυβέρνηση, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να τα βάλει με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τη σάρκα από τη σάρκα της. Ο στόχος είναι αλλού, στον απλό Έλληνα, αυτόν που, κατά το δόγμα Πάγκαλου ¨μαζί τα φάγαμε¨ ,κατέστησε συνυπεύθυνο και του ζητά, όχι μαζί αλλά μόνο του, να πληρώσει το λογαριασμό.
Τα ψέματα όμως τέλειωσαν, οι λίστες υπάρχουν και περιλαμβάνουν πάνω από 50.000 ονόματα και είναι αστείο ολόκληρο κοινοβούλιο να τσακώνεται για το αν θα γίνει έλεγχος σε ένα ή δύο ονόματα. Η πρόταση των ΑΝ.ΕΛΛ είναι η μόνη ενδεδειγμένη, σοβαρή κι έντιμη, έλεγχος σε όλους και παντού..

Μοιράσου το άρθρο!