Πολιτική

15/06/2021 - 13:39

Συνέχεια στην κόντρα Αθανασίου - Βέρρου για το Μουσικό Σχολείο Δυτικής Λέσβου. Σήμερα απαντά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Απάντηση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου στον Βουλευτή Λέσβου και Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου:

YP EN

Είναι εξαιρετικά επώδυνο και άχαρο για μας να αντιπαρατιθέμεθα δημόσια με τον βουλευτή Λέσβου και Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να το κάνουμε, ειδικά όταν καλούμαστε να υπερασπιστούμε τους κόπους μιας συλλογικής προσπάθειας των μελών της δημοτικής αρχής.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Οι ανακοινώσεις που βγαίνουν στον Τύπο, εκφράζουν την άποψη όλων των εκλεγμένων μελών της δημοτικής αρχής και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Είναι λοιπόν ένα τεράστιο ψέμα το ότι οι ανακοινώσεις εκφράζουν μόνο τον Δήμαρχο.

Από εκεί και έπειτα, για την ουσία της αντιπαράθεσης, στεκόμαστε στο ότι στη νέα του τοποθέτηση ο κ. Αθανασίου αναγνώρισε την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Λέσβου στον κ. Βαρελτζή. Οφείλουμε ακόμη να καταθέσουμε την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αριθμ. 237/2020) στις 13 Νοεμβρίου του περασμένου έτους με τίτλο «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων» όπου και αποτέλεσε την καθοριστική ενέργεια για την πραγματοποίηση του οράματός μας και την πιο πρόσφατη Απόφαση (Αριθμ. 126/2021) στις 21 Μαΐου, όπου εγκρίθηκε η Έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο ύψους 120.000 ευρώ στη σχολική Επιτροπή για τη δημιουργία Μουσικού Σχολείου. Για να αποδείξουμε ότι όλα όσα έγιναν για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου (σ.σ. που παρεμπιπτόντως σήμερα πήρε και ΦΕΚ που επισυνάπτεται), δεν έγιναν ερήμην του Δήμου, ούτε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου. Και να τονίσουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι το πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου της Μυτιλήνης παραμένει άλυτο τα τελευταία 20 χρόνια και καλείται ο οικείος Δήμος να το λύσει. Όχι η κεντρική κυβέρνηση και ο τοπικός βουλευτής.

Μία αντίστοιχη μάχη έχει να δώσει λοιπόν και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο σχολείο και όχι να προσπαθεί να πείσει για τα αυτονόητα. Και αυτή τη μάχη θα την κερδίσει!

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την διαβολική σύμπτωση να ιδρύονται μέσα σε 1,5 χρόνο δύο σχολεία στη Δυτική Λέσβο και να ετοιμάζεται οσονούπω και τρίτο, πιθανώς και τέταρτο.

Ειλικρινά δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε το υπόλοιπο κομμάτι της ανακοίνωσης του κ. βουλευτή που είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Παρά μόνο να σταθούμε στο κομμάτι που μας αποκαλεί «δέσμιους» ενός συγκεκριμένου κόμματος, τη στιγμή που η παράταξή μας ήταν η μοναδική ανεξάρτητη που διεκδίκησε στις εκλογές τη δημοτική αρχή του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου. Στις εκλογές αυτές, υπενθυμίζουμε στον κ. βουλευτή ότι η παράταξή μας είχε αντίπαλο το αυτοδιοικητικό σχήμα του συγκεκριμένου κόμματος. Αυτό ο κ. βουλευτής έπρεπε να το θυμάται, όπως και να γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση με νομοθέτημά της, έχει λύσει αυτά τα θέματα. Πλέον ο Δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να εκτελεί το προγραμματισμένο του έργο μέσα από την πλειοψηφία που του παρέχει η Οικονομική Επιτροπή και δεν τον καθιστά επομένως δέσμιο κανενός. Το ότι έχουμε επιλέξει να συνεργαζόμαστε με πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, το κάνουμε και θα το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα που δίνει ο νέος Δήμος. Δράττοντας την ευκαιρία λοιπόν, καλούμε και όποιον άλλον θέλει να συστρατευτεί  σε αυτόν τον αγώνα να το κάνει, αντί να σκανδαλίζει προσπαθώντας να αμαυρώσει αποκλειστικά την εικόνα του Δήμαρχου.

Σε ότι αφορά τώρα τις κεκαλυμμένες απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης και άλλα ευτράπελα που διαβάσαμε, δεν μας αγγίζουν. Από απειλές, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, έχουμε χορτάσει.

Τέλος, με αφορμή την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να τονίσουμε ότι οι σχέσεις μας με την Κυβέρνηση σε θεσμικό επίπεδο είναι άριστες. Απόδειξη αυτού και η βοήθεια, οι επισκέψεις των Υπουργών και οι απευθείας προσκλήσεις στον Δήμαρχο για συναντήσεις στα Υπουργεία.

Κύριε βουλευτά, οι ρόλοι μας ως Αυτοδιοικητικοί και ο δικός σας ως βουλευτής είναι απολύτως διακριτοί και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβετε. Μπορεί να μην συμφωνούσατε με την υποψηφιότητά μας, αλλά θεωρούμε ότι ήρθε ο καιρός πια να αποδεχθείτε ότι εμάς επέλεξαν οι δημότες και τουλάχιστον να μας ανεχτείτε. Εάν θέλετε να μας βοηθήσετε, με χαρά θα το δεχτούμε. Αλλά θεσμικά και όπως προβλέπεται. Είναι εξάλλου ευπρόσδεκτη η βοήθεια οποιουδήποτε επιθυμεί να συνδράμει.

Μετά από όλα αυτά, αντιλαμβάνεστε ότι το κεφάλαιο της αντιπαράθεσής μας μαζί σας έχει κλείσει. Ο κόσμος είναι πλήρως διαφωτισμένος, οπότε θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσετε να λακτίζετε προς κέντρα.

Δεν ωφελεί κανέναν…

 

 

Μοιράσου το άρθρο!