Πολιτική

07/10/2013 - 11:41

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: όχι στα επικοινωνιακά παιχνίδα Αθανασίου, λύση τώρα για τα βοσκοτόπια

ign="center">Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απαιτούν καθαρές απαντήσεις, καθαρές λύσεις και ξεκάθαρες πολιτικές για το θέμα των βοσκοτόπων.

Μια μόλις εργάσιμη μέρα πριν έρθουν οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής επιτροπής και πριν επικαιροποιηθούν τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα βοσκοτόπια, ο συντοπίτης μας Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου διοργάνωσε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (!!!), επικοινωνιακού χαρακτήρα, με διάφορους «εκπροσώπους» των κτηνοτρόφων και των αγροτών, που δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από κανένα, με στόχο να εμφανιστεί ότι με «άνωθεν» παρέμβαση, υπήρξε μια κάποια θετική αντιμετώπιση του προβλήματος των βοσκοτόπων στο νησί μας.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο εφαρμογής της  ΚΑΠ για τα έτη εφαρμογής της (2015 – 2020)  και όταν ακόμα οι Λέσβιοι αγρότες και οι συλλογικοί φορείς που τους εκπροσωπούν, δεν έχουν καν ενημερωθεί για τις αλλαγές της, ούτε έχουν αποφασίσει συλλογικά επί όλων αυτών,  που έρχονται και θα πλήξουν το εισόδημα των αγροτών.

Οι Λέσβιοι κτηνοτρόφοι δικαίως θεωρούν ότι για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,  προσπαθεί, μαζί με όλους αυτούς που τόσα χρόνια είναι υπεύθυνοι για τα άλυτα προβλήματα της Λεσβιακής κτηνοτροφίας, να εισπράξει πολιτικά οφέλη εκμεταλλευόμενη το πρόβλημα με τις επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων της Λέσβου. 

Οι αγρότες της Λέσβου έχουν κάθε λόγο να νοιώθουν ότι γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και ότι καθίστανται όμηροι μιας πολιτικής που τους ταλαιπωρεί, τους απαξιώνει, τους προσβάλει και τους εξουθενώνει βάζοντάς τους σε   συνεχή ταλαιπωρία και  οικονομική αφαίμαξη.

Οι Λέσβιοι αγρότες θέλουν να τελειώσει η πολιτική τους αιχμαλωσία και  ομηρία από τους τοπικούς πολιτικάντηδες  και τις χρεοκοπημένες  μνημονιακές πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Οι Λέσβιοι αγρότες θέτουν συγχρόνως τα παρακάτω ερωτήματα.   

Θα λυθούν τα προβλήματα με τα βοσκοτόπια όλων  των κτηνοτρόφων  ή μόνο των  «ημετέρων»;

Θα λυθούν τα προβλήματα  για  όλα τα καθεστώτα ενίσχυσης (ενιαία, εξισωτική, στρεμματική, βιολογική γεωργία) για τα έτη 2013 και 2014;

Θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τη νέα προγραμματική περίοδο 2015 – 2020 ώστε να μην το ξαναβρούν ποτέ μπροστά τους; 

Αυτές τις καθαρές κουβέντες, τις καθαρές λύσεις και τις ξεκάθαρες πολιτικές περιμένουν να ακούσουν οι αγρότες μας και όχι παχιά λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.

 Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!