Πολιτική

19/01/2021 - 12:11

Θ. Βαλσαμίδης: Ανάγκη για συμπληρωματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και συντήρησης τμημάτων οδικού δικτύου στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου

Προς: Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου  κ. Κώστα Μουτζούρη

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων

 Συμπληρωματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας & συντήρησης επαρχιακού  οδικού δικτύου στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου 

 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες, που έπληξαν την περιοχή της Δυτικής Λέσβου στις αρχές του Ιανουαρίου του 2018, είχαμε εξασφαλίσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες της 11ης και 13ης Ιανουαρίου 2018 στη Λέσβο» συνολικού Π/Υ 12.500.000 € (ΣΑΕ 2018ΕΠ88800000), είχαμε εκπονήσει τις σχετικές μελέτες, εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και δημοπρατήσει 3 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους χειμάρρους του Μεσοτόπου, της Ερεσού και στον χείμμαρο Βούλγαρη, καθώς επίσης και ένα έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στο τμήμα Άγρα – Μεσότοπος, τα οποία υλοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Από τις εκπτώσεις των ανωτέρω έργων, που υλοποιήθηκαν, παραμένει διαθέσιμο υπόλοιπο ύψους 3.727.000 €. Δεδομένου ότι υπάρχουν ανάγκες για συμπληρωματικά έργα στους χειμάρρους του Χρούσου & του Ποδαρά στην περιοχή του Μεσοτόπου, στους χειμάρρους της Ερεσού, στον χείμαρρο του Βούλγαρη, προκειμένου να προστατευτεί η περιουσία των κατοίκων, καθώς επίσης και για τις ανάγκες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στα τμήματα Παράκοιλα – Άγρα και Μεσότοπος – Ερεσός, παρακαλώ όπως, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, ιεραρχηθούν τα προβλήματα και προγραμματιστούν τα απαραίτητα συμπληρωματικά έργα, αξιοποιώντας τις διαθέσιμες πιστώσεις.

Τέλος, στο πλαίσιο του έργου της συντήρησης της επαρχιακής οδού Άγρα – Μεσότοπος, έχουν ολοκληρωθεί από το Φθινόπωρο οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες διαγράμμισης, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες. Παρακαλώ όπως δοθεί προτεραιότητα στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών διαγράμμισης, αμέσως μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.       

Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση. 

 

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!