Πολιτισμός

03/09/2016 - 11:34

Η Μιμή Ντενίση στη Μυτιλήνη και.. η πρότασή της στο Δήμαρχο (φώτο και βίντεο)

Α

πό χθες Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου η γνωστή ηθοποιός Μιμή Ντενίση βρίσκεται στη Μυτιλήνη.

 
Ο λόγος της επίσκεψης είναι η προετοιμασία για τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» μεγάλος μέρος των οποίων θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο. Αξίζει να τονιστεί ότι το «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι ιδιαίτερη πετυχημένη θεατρική παράσταση (παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) και αυτή ακριβώς η επιτυχία ώθησε την ηθοποιό να μεταφέρει το θεατρικό έργο στη μεγάλη οθόνη.
 
Η ηθοποιός συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο Παλαιό Δημαρχείο με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Λέσβου και η κα Μιμή Ντενίση, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα τελετών του Παλαιού Δημαρχείου ( δείτε το βίντεο)
 
Την ηθοποιό συνόδευε η κόρη της και ο σκηνοθέτης Γιώργος Αρβανίτης ( πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)
 
Ίσως η είδηση (όπως θα δείτε στο βίντεο) είναι η πρόταση της ηθοποιού να συμμετέχει και ο Σπύρος Γαληνός στα γυρίσματα της ταινίας στο ρόλο του Δημάρχου!!! Ο Δήμαρχος Λέσβου υποσχέθηκε στην ηθοποιό κάθε βοήθεια για τα γυρίσματα της ταινίας.
 
Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την Άνοιξη.
 
Η δήλωση της Ντενίση που δίνει προοπτική για μεγάλη προβολή της Λέσβου: "Η ταινία στοχεύει στο να κάνει κάτι καλό για το νησί, είναι διεθνής παραγωγή. Αφορά την εποχή της Σμύρνης, τη μικρασιατική καταστροφή και τον ερχομό στη Μυτιλήνη. Ξεκινάει από το σήμερα της Μυτιλήνης, με την παρεμφερή άφιξη προσφύγων, όπως είχατε πέρυσι. Το θέμα έχει πολ λές αντιστοιχίες και η Μυτιλήνη είναι το ιδανικό μέρος για να γυριστεί. Με Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ολυμπία Δουκάκη, βραβευμένη με Όσκαρ, Ελληνίδα στην καταγωγή, με τις ρίζες της στη Λέσβο, το κάστινγκ της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη” φαντάζει εντυπωσιακό και η διεθνής προβολή δεδομένη"
 
Τέλος η κα Ντενίση δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές του νησιού , την καθαριότητα και τον ανθρωπισμό της Λέσβου.

 

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου η ηθοποιός μαζί με τους συνεργάτες της αναζήτησε τους χώρους που θα γίνουν τα γυρίσματα.  Επισκέφθηκε και το Μόλυβο.

 

Οι θεατρικές παραστάσεις του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», αγαπήθηκαν από το κοινό ( πάνω από 500.000 θεατές) και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από κριτικούς και δημοσιογράφους Είναι ένα έργο που ζωντανεύει την ιστορική μνήμη και προσφέρει συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία. Βασίζεται σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κείμενο και με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών οι θεατές μεταφέρονται στη ζωή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, της Σμύρνης του ξεριζωμού και της ξενιτιάς.

 

Το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση για τη Σμύρνη και την ιστορία της γράφτηκε μετά από έρευνα πολλών ετών και καλύπτει την πιο σημαντική ιστορικά περίοδο από το 1917 μέχρι την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923. 

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη τύπου:

 

 

Δείτε τις δηλώσεις του σκηνοθέτη Γιώργου Αρβανίτη και την αποκάλυψη ότι η Μυτιλήνη θα γίνει το λιμάνι της Σμύρνης!!!

Με βάση το σχεδίασμο όλο το λιμάνι της Μυτιλήνης την άνοιξη θα γίνει ένα τεράστιο σκηνικό... θα θυμίζει τη Σμύρνη! 

Μοιράσου το άρθρο!