Πολιτισμός

10/06/2013 - 19:30

Imam Baildi στην μαρίνα Μυτιλήνης - Μοναδικές μουσικές συνταγές...

Στα πλαίσια του expo AEGEAN 2013  οι Imam Baildi  θα κάνουν μια στάση για μια βραδιά στη μαρίνα Μυτιλήνης, όπου θα μοιραστούν με το κοινό της Μυτιλήνης μερικές από τις καινούριες συνταγές τους καθώς και τις αγαπημένες τους αλχημείες.
 
Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 ώρα 10:30 μμ στην μαρίνα Μυτιλήνης (είσοδος 4 ευρώ)
 
Μια μουσική γιορτή που φιλοδοξεί να μας κάνεις να χορέψουμε  μέχρι τελικής πτώσεως στους ρυθμούς των Imam Baildi, ένα καινούριο ανεβαστικό πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. 8 άτομα επί σκηνής συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, Balkan μουσική, hip - hop και σύγχρονα grooves. Ο Ζαμπέτας συναντά το hip - hop, το ρεμπέτικο την trip - hop αισθητική και το μπουζούκι το electro - swing. Τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και ο Τσιτσάνης συναντά την mambo big band ενορχήστρωση. Η νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη συναντά την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka. Προσθέστε αρκετά καινούρια κομμάτια και τις καθιερωμένες, πλέον, guest εμφανίσεις και έχετε στο πιάτο σας την πιο γευστική συνταγή που έχει σερβίρει ως τώρα η παρέα των Imam. 
 
Imam Baildi: Ορέστης Φαληρέας (dj, μπάσο), Λύσανδρος Φαληρέας (drums, κρουστά), Γιάννης Δίσκος (κλαρίνο, σαξόφωνο), Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα), Αλέξης Αραπατσάκος (μπουζούκι), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (ηλ. κιθάρα), Ρένα Μόρφη (τραγούδι), MC Yinka (φωνητικά). Word of Mouth: Bitman, El Pap Chico.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΜΑΜ BAILDI
 
Οι Imam Baildi ξεκίνησαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας άρχισαν να πειραματίζονται με remix από ελληνικά κομμάτια των δεκαετιών του ’40, ’50 και ΄60. Την άνοιξη του 2005 είχαν ετοιμάσει τρία κομμάτια όταν η δισκογραφική τους εταιρεία, τους πρότεινε να κάνουν ένα ολοκληρωμένο album βασισμένο σ’ αυτή την ιδέα. Επτά ακόμα κομμάτια ήταν έτοιμα στις αρχές του 2007. Η παραγωγή του album έγινε από τους ίδιους στην εταιρία τους (Kukin Music) και κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ τον Οκτώβριο του 2007.
 
Στα τέλη Δεκεμβρίου 2010 κυκλοφόρησε το καινούριο τους album «The Imam Baildi Cookbook» που περιέχει 15 καινούρια κομμάτια μεταξύ των οποίων πρωτότυπες συνθέσεις, remix παλιών ελληνικών κομματιών και συνεργασίες με τον Maxwel Wright (Ojos de Brujo), τους Delinquent Habits, τη Δήμητρα Γαλάνη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου. 
Σταυρός του Νότου: Φραντζή και Θαρύππου 35 - 37, Νέος Κόσμος, τηλ.:210 _ 9226975. Ωρα έναρξης: 22.00. Πληροφορίες στο site: http://www.myspace.com/imambaildi
 
Στο Cookbook ο Ζαμπέτας συναντά τους Καλιφορνέζους θρύλους του hip - hop Delinquent Habits. Η Μαρίκα Νίνου την trip - hop αισθητική και το μπουζούκι του Μανώλη Καραντίνη το electro - swing. Τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και φωνητικά από τον Maxwel Wright των Ojos De Brujo και ο Τσιτσάνης συναντά την mambo big band ενορχήστρωση.
 

 

 Επίσης το πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της expo AEGEAN  για το Σάββατο  15 Ιουνίου περιλαμβάνει:

 

Ώρα 7.30 μ.μ. Χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θερμής

Ώρα 7.45 μ.μ. Χορευτικά από τον Εξωραϊστικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Επάνω Σκάλας

Ώρα 8 μ.μ Χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων Πέτρας και Στύψης

Ώρα 8.15 μ.μ. Χορευτικά Αναπτυξιακής Πολιτιστικής Εταιρείας Μεσοτόπου, Αναγνωστηρίου Αγιάσου και Πολιτιστικών Συλλόγων Λουτρών και Ιππείου «Άγιος Προκόπιος»

Ώρα 8.45 μ.μ. Χορευτικά από τον Σύλλογο του πρ. Δήμου Μυτιλήνης και του Εκπολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου «Αρίων»

Ώρα 9 μ.μ. Χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας»

Ώρα 9.15  Φοιτητικός Χορευτικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ώρα 9.30 μ.μ. Χιώτικη συναυλία «ΣΕ ΗΧΟ ΕΝΤΕΧΝΟ» του Παντελή Λύκου με το μουσικό συγκρότημα «ΔΟΝ ΚΙΧΙΩΤΕΣ»

Μοιράσου το άρθρο!